NAJBRŽI RECEPT ZA JAGNJETINU: Pripremite jagnjetinu za uskršnji ručak za manje od pola sata
Jagnjetina se po tradiciji služi za uskršnji ručak, a ako želite da je spremite na brzinu, onda je ovo pravi recept za vas.

Foto: Shutterstock
Izaberite jagnjeće kotlete, pa ih brzinski ispecite, a onda i kratko propržite. Ovako pripremljeno jagnjeće meso je izuzetno sočno, a služi se sa sosom od senfa.
Sastojci:
- 8 isečenih jagnjećih kotleta
- 1/2 crnog luka
- 8 grančica timijana
- 4 čena belog luka
- 2 kašičice limunovog soka
- 1 kašika biljnog ulja, plus 1 kašika
- Za sos od senfa:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika neslanog putera
- 1 šalotka
- 75 g senfa
- 1 kašika senfa od celog zrna
- 1 kašika limunovog soka
- 1/4 kašičice braon šećera
Priprema:
Marinirajte meso
Stavite kotlete u dubok pleh zajedno sa isečenim crnim lukom, timijanom, belim lukom, pospite biberom, a možete i tucanom paprikom, pa prelijte limunovim sokom. Sipajte i kašičicu ulja i začinite po želji, pa dobro sve sjedinite. Pokrijte folijom i ostavite da se marinira najmanje 4 sata, najbolje preko noći.
Pecite jagnjetinu
Zagrejte rernu na 140°C. Izvadite pleh iz frižidera i ostavite na sobnoj temepraturi nekih pola sata. Dodajte malo vode u pleh, ponovo pokrijte folijom i pecite 15 minuta dok se kotleti ne omekšaju. Sklonite sve sastojke sa mesa (timijan i začine).
Pržite jagnjetinu
Preostalo ulje sipajte u tiganj i zagrejte. Zatim dodajte kotlete i pržite po minut sa svake strane. Prebacite na tanjir i ostavite da se ohlade.
Napravite sos
Dok kotleti odmaraju, počnite sa sosom. Stavite ulje i puter u tiganj na laganoj-srednjoj vatri. Kada se otopi, kuvajte ljutiku 5-6 minuta ili dok ne omekša. Sklonite sa vatre i dodajte senf, limunov sok i šećer. Procedite sokove koji su ostali od odmorenog jagnjetine sa 1 kašikom vode i umutite, lagano začinite po ukusu. Poslužite sa kotletima ukrašenim timijanom.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)