NAJBRŽI RECEPT ZA JAGNJETINU: Pripremite jagnjetinu za uskršnji ručak za manje od pola sata

Новости онлине

18. 04. 2025. u 08:30

Jagnjetina se po tradiciji služi za uskršnji ručak, a ako želite da je spremite na brzinu, onda je ovo pravi recept za vas.

НАЈБРЖИ РЕЦЕПТ ЗА ЈАГЊЕТИНУ: Припремите јагњетину за ускршњи ручак за мање од пола сата

Foto: Shutterstock

 Izaberite jagnjeće kotlete, pa ih brzinski ispecite, a onda i kratko propržite. Ovako pripremljeno jagnjeće meso je izuzetno sočno, a služi se sa sosom od senfa.

Sastojci:

  • 8 isečenih jagnjećih kotleta
  • 1/2 crnog luka
  • 8 grančica timijana
  • 4 čena belog luka
  • 2 kašičice limunovog soka
  • 1 kašika biljnog ulja, plus 1 kašika
  • Za sos od senfa:
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika neslanog putera
  • 1 šalotka
  • 75 g senfa
  • 1 kašika senfa od celog zrna
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1/4 kašičice braon šećera

Priprema:

Marinirajte meso

Stavite kotlete u dubok pleh zajedno sa isečenim crnim lukom, timijanom, belim lukom, pospite biberom, a možete i tucanom paprikom, pa prelijte limunovim sokom. Sipajte i kašičicu ulja i začinite po želji, pa dobro sve sjedinite. Pokrijte folijom i ostavite da se marinira najmanje 4 sata, najbolje preko noći.

Pecite jagnjetinu

Zagrejte rernu na 140°C. Izvadite pleh iz frižidera i ostavite na sobnoj temepraturi nekih pola sata. Dodajte malo vode u pleh, ponovo pokrijte folijom i pecite 15 minuta dok se kotleti ne omekšaju. Sklonite sve sastojke sa mesa (timijan i začine).

Pržite jagnjetinu

Preostalo ulje sipajte u tiganj i zagrejte. Zatim dodajte kotlete i pržite po minut sa svake strane. Prebacite na tanjir i ostavite da se ohlade.

Napravite sos

Dok kotleti odmaraju, počnite sa sosom. Stavite ulje i puter u tiganj na laganoj-srednjoj vatri. Kada se otopi, kuvajte ljutiku 5-6 minuta ili dok ne omekša. Sklonite sa vatre i dodajte senf, limunov sok i šećer. Procedite sokove koji su ostali od odmorenog jagnjetine sa 1 kašikom vode i umutite, lagano začinite po ukusu. Poslužite sa kotletima ukrašenim timijanom.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN PLANETE ZEMLJE: Put održivog razvoja