JEDNOSTAVAN RECEPT ZA GOVEĐI PILAV: Sočno i okrepljujuće jelo koje se priprema brzinski

Новости онлине

21. 04. 2025. u 16:00

Ovaj pilav je prava gozba u jednom tiganju – mirisan, bogat, sladunjav od šargarepe i suvog grožđa, a punog ukusa zahvaljujući začinima i sočnoj govedini. Savršen za sve koji vole orijentalnu notu u domaćem obroku.

ЈЕДНОСТАВАН РЕЦЕПТ ЗА ГОВЕЂИ ПИЛАВ: Сочно и окрепљујуће јело које се припрема брзински

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg govedine (bez kostiju, u kockama)
  • 600 g pirinča 
  • 250 g dodatnog pirinča (za završni sloj)
  • 400 g šargarepe (isečene na štapiće)
  • 80 g suvog grožđa
  • 1 ravna kašika začina za pilav
  • 1/3 kašičice kumina
  • So, biber po ukusu
  • Ulje za prženje
  • Voda (po potrebi, da prekrije sastojke)

Priprema:

U dubljem tiganju zagrejte malo ulja i propržite kocke govedine dok ne dobiju boju. Posolite i pobiberite. Ubacite šargarepu i dinstajte uz povremeno mešanje 5–10 minuta, dok malo omekša. Dodajte suvo grožđe, začin za pilav i kumin. Promešaj da se sve sjedini. Dodajte 600 g prethodno opranog pirinča preko mesa i povrća, bez mešanja. Nalijte toplu vodu tako da pređe pirinač za oko 2 cm. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri oko 30 minuta, dok pirinač upije tečnost.

Nakon što prvi sloj omekša, dodajte još 250 g opranog pirinča preko i nalijte još malo vode ako treba. Nastavite da kuvate dok i gornji sloj ne omekša.

Kada je sve gotovo, pažljivo okrenite pilav iz tiganja na veliki tanjir da se svi slojevi lepo vide.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL: Studenti blokaderi traže da se puste teroristi