SAVRŠEN LAGANI PROLEĆNI RUČAK: Čamci od tikvica punjeni piletinom i sirom

Новости онлине

03. 05. 2025. u 09:00

Čamci od tikvica punjeni piletinom i sirom odlični su za prolećni lagani ručak.

САВРШЕН ЛАГАНИ ПРОЛЕЋНИ РУЧАК: Чамци од тиквица пуњени пилетином и сиром

Foto Shutterstock

Sastojci:

2 velike tikvice

maslinovo ulje
500 g mlevenog pilećeg mesa
500 g paradajz sosa
svež ili zamrznut peršun
2 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
1 veliki crni luk, sitno iseckan
kačkavalj
so i biber po ukusu

Recept za čamce od tikvica punjene piletinom i sirom:

Kako biste pripremili tikvice na ovaj način, prvo zagrejte rernu na 190° C. Pripremite čamce od tikvica. Odsecite ivice tikvica i prepolovite ih po dužini. Kašikom izdubite meso iz sredine. Iseckajte izdubljeno meso i ostavite sa strane.

Dno velike posude za pečenje napunite tankim slojem paradajz sosa. Pripremite fil, tako što ćete da zagrejte nekoliko kašika maslinovog ulja na srednjoj vatri i dodajte sitno iseckani beli luk, seckani crni luk i peršun. Pržite nekoliko minuta. Dodajte mleveno pileće meso, meso tikvica, so i biber i pržite na srednjoj vatri oko 5 minuta ili dok piletina ne bude potpuno ispržena.

Zatim dodajte dodajte paradajz sos. Dobro promešajte, probajte i dodajte još soli i bibera po želji. Napunite čamce od tikvica smesom od piletine i poređajte ih u posudu za pečenje. Pokrijte ih aluminijumskom folijom i pecite oko 30 minuta. Narendajte kačkavalj i pecite nepokriveno još 5-10 minuta, dok se sir ne otopi i ne formira lepu koricu.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O SUKOBU S MRSKIM NEPRIJATELJEM: Ne dam ni 100.000 dinara