SAVRŠEN LAGANI PROLEĆNI RUČAK: Čamci od tikvica punjeni piletinom i sirom
Čamci od tikvica punjeni piletinom i sirom odlični su za prolećni lagani ručak.

Foto Shutterstock
Sastojci:
2 velike tikvice
500 g mlevenog pilećeg mesa
500 g paradajz sosa
svež ili zamrznut peršun
2 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
1 veliki crni luk, sitno iseckan
kačkavalj
so i biber po ukusu
Recept za čamce od tikvica punjene piletinom i sirom:
Kako biste pripremili tikvice na ovaj način, prvo zagrejte rernu na 190° C. Pripremite čamce od tikvica. Odsecite ivice tikvica i prepolovite ih po dužini. Kašikom izdubite meso iz sredine. Iseckajte izdubljeno meso i ostavite sa strane.
Dno velike posude za pečenje napunite tankim slojem paradajz sosa. Pripremite fil, tako što ćete da zagrejte nekoliko kašika maslinovog ulja na srednjoj vatri i dodajte sitno iseckani beli luk, seckani crni luk i peršun. Pržite nekoliko minuta. Dodajte mleveno pileće meso, meso tikvica, so i biber i pržite na srednjoj vatri oko 5 minuta ili dok piletina ne bude potpuno ispržena.
Zatim dodajte dodajte paradajz sos. Dobro promešajte, probajte i dodajte još soli i bibera po želji. Napunite čamce od tikvica smesom od piletine i poređajte ih u posudu za pečenje. Pokrijte ih aluminijumskom folijom i pecite oko 30 minuta. Narendajte kačkavalj i pecite nepokriveno još 5-10 minuta, dok se sir ne otopi i ne formira lepu koricu.
(stvar ukusa)
Preporučujemo

DOGOVORENO PRIMIRJE IRANA I IZRAELA: Tramp - Kraj rata; Bombe SAD nisu uništile nuklearna postrojenja? (FOTO/VIDEO)
RAT Izraela i Irana - 11. dan.
23. 06. 2025. u 08:17 >> 00:53

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

"BRATE, MORAM!" Šta je Bora pred smrt uradio za Željka
POSLE vesti o smrti frontmena grupe "Riblja Čorba", koja je potresla region u septembru prošle godine, mnoge slavne ličnosti oglasile su se kako bi podelile svoje uspomene na Boru Đorđevića.
25. 06. 2025. u 08:29
Komentari (0)