SLASNI GURMANSKI RUČAK: Začinjene svinjske krmenadle zapečene u rerni
Začinjene svinjske krmenadle zapečene u rerni su brz i pravi gurmanski ručak koji ćete uvek rado da pripremate.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
4 krmenadle
1 kašika mlevene paprike
1 kašika žutog šećera
2 kašičice belog luka u prahu
2 kašičice crnog luka u prahu
1,5 kašičice sušenog origana
1 kašičica soli
0,25 kašičice bibera
Recept za začinjene svinjske krmenadle zapečene u rerni:
Kako biste napravili krmendale, prvo zagrejte rernu na 200°C. U maloj posudi pomešajte papriku, šećer, beli luk u prahu, crni luk u prahu, sušeni origano, so i biber.
Stavite krmenadle u posudu za pečenje. Poprskajte maslinovim uljem sa obe strane i pospite začinima sa obe strane, pa ih utrljajte. Pecite nepoklopljeno 15 do 20 minuta. Ostavite da odstoje 5 minuta, a zatim ih servirajte prelivene sokom iz posude u kojoj su se pekle.
(stvar ukusa)
Preporučujemo
SAVRŠEN LAGANI PROLEĆNI RUČAK: Čamci od tikvica punjeni piletinom i sirom
03. 05. 2025. u 09:00
KAKO GRCI PRAVE PEKARSKI KROMPIR? Spremite ga ovako i biće ukusniji od mesa
02. 05. 2025. u 11:00
DALMATINSKA PAŠTICADA: Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, po originalnom receptu
29. 04. 2025. u 09:00
ZELENSKI SA PRVE LINIJE FRONTA POSLAO PORUKU OČAJA: Rusa je sve više i više! Situacija teška i komplikovana
PREDSEDNIK Ukrajine Volodimir Zelenski je izjavio da je situacija na frontu teška i komplikovana i da se povećava broj ruskih snaga.
20. 12. 2025. u 07:09
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
Objavljeni INTIMNI kadrovi Melanije Tramp iz KUPATILA - i to ZLATNOG! Donald je pitao da li je videla, ona mu odgovorila (VIDEO)
MELANIJA je besprekorno stilizovana – šeširi, štikle, frizura – sve je u skladu sa njenim hladnim i kontrolisanim imidžom
19. 12. 2025. u 19:01
Komentari (0)