KAO U INOSTRANSTVU: Piletina na italijanski način
Testenina, vino, parmezan, pileće meso... Sve u ovom jelu miriše na Mediteran, a lagano je za spremanje, ali i varenje!
Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 250 g pilećeg belog mesa iseckanog na kocke
- 400 g testenine po želji
- 200 ml belog vina
- 300 ml pavlake za kuvanje
- 100 g dimljene slanine
- 2-3 čena belog luka
- parmezan
- malo brokolija, po želji
- prstohvat korijandera
- so, biber
Obarite testeninu tako da bude srednje, a ne previše kuvana. U dubljem tiganju propržite piletinu i dodajte na što sitnije kockice iseckanu slaninu. Nakon 20 minuta prelijte pavlakom i dodajte izgnječene čenove belog luka i korijander. Dinstajte na tihoj vatri minut-dva, pa dodajte vino, brokoli i nastavite postupak pripreme još nekoliko minuta. Zatim začinite po ukusu, pa tako dobijenim sosom prelijte gotovu, oceđenu testeninu. Na vrh svake porcije prilikom serviranja narendajte parmezan. Služite toplo, idealno bi bilo uz čašu dobro ohlađenog belog vina.
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
SPAVA PORED VC ŠOLjE BEZ POKLOPCA Haos u zatvoru gde je Sarkozi, viču mu: "Osvetićemo Gadafija!" Poseban tretman za bivšeg predsednika
"SVI zatvorenici prave buku, viču, lupaju po zidovima..."
22. 10. 2025. u 15:32
Komentari (0)