RECEPT ZA PUNJENE TIKVICE: Lagan ručak gotov za pola sata

Novosti online

17. 06. 2025. u 17:57

Zdravo, brzo i baš ukusno! Punjene tikvice za sve koji traže ideju za lagan ručak – bez mnogo komplikacija, a puno ukusa.

РЕЦЕПТ ЗА ПУЊЕНЕ ТИКВИЦЕ: Лаган ручак готов за пола сата

Novosti

Punjene tikvice

Sastojci

  • 5 tikvica
  • 700 gr mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 šargarepa izrendana
  • 1 paradajz
  • 50 gr obarenog pirinča
  • maslinovo ulje
  • začini bosiljak, origano, svež peršun

Za preliv

3 jaja, 1 kisela pavlaka, kačkavalj

Priprema

Upržiti crni luk pa redom dodavati sastojke, beli luk, šargarepu, meso, paradajz. Kad paradajz pusti malo soka dodati obaren pirinač i krčkati još par minuta. Dodati začine i puniti prethodno izdubljene tikvice. Peći tikvice 20 minuta na 170 stepeni. Izvaditi tikvice iz rerne i na svaku staviti preliv od jaja i pavlake. Vratiti u rernu i zapeći još 15 minuta dok tikvice lepo ne porumene. Izvaditi iz rerne i posuti rendanim kačkavaljem i svežim peršunom.

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAKON KRAHA VEZE SA BASTIJANOM, SREĆU PRONAŠLA PORED MILIONERA: Ana nije prva koju je fudbaler ostavio zbog druge