RECEPT ZA PUNJENE TIKVICE: Lagan ručak gotov za pola sata
Zdravo, brzo i baš ukusno! Punjene tikvice za sve koji traže ideju za lagan ručak – bez mnogo komplikacija, a puno ukusa.

Novosti
Punjene tikvice
Sastojci
- 5 tikvica
- 700 gr mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 šargarepa izrendana
- 1 paradajz
- 50 gr obarenog pirinča
- maslinovo ulje
- začini bosiljak, origano, svež peršun
Za preliv
3 jaja, 1 kisela pavlaka, kačkavalj
Priprema
Upržiti crni luk pa redom dodavati sastojke, beli luk, šargarepu, meso, paradajz. Kad paradajz pusti malo soka dodati obaren pirinač i krčkati još par minuta. Dodati začine i puniti prethodno izdubljene tikvice. Peći tikvice 20 minuta na 170 stepeni. Izvaditi tikvice iz rerne i na svaku staviti preliv od jaja i pavlake. Vratiti u rernu i zapeći još 15 minuta dok tikvice lepo ne porumene. Izvaditi iz rerne i posuti rendanim kačkavaljem i svežim peršunom.
Prijatno!

RUSKI AVIONI UŠLI U DRŽAVU NATO, ZADRŽALI SE 12 MINUTA: "Ovo je neprihvatiljvo i neviđeno brutalno"
TRI ruska borbena aviona MIG-31 ušla su danas u estonski vazdušni prostor u oblasti ostrva Vajndlo bez dozvole i ostala u estonskom vazdušnom prostoru skoro 12 minuta, preneo je estonski portal "Err.ee".
19. 09. 2025. u 17:00

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

DIRLjIVO: Objavljena Halidova prepiska sa direktorom klinike (FOTO)
PEVAČ Halid Bešlić oporavlja se nakon što je završio u bolnici zbog zdravstvenih problema. Vest o njegovoj bolesti zabrinula je mnoge obožavaoce i estradne ličnosti, među kojima je Halid cenjen i omiljen, a sada se oglasio i zastupnik u NSRS i direktor Univerzitetskog-kliničkog centra RS Vlado Đajić.
19. 09. 2025. u 15:33
Komentari (0)