JAGNJETINA KOJOJ NEĆETE MOĆI DA ODOLITE: Zapečena sa kiselim mlekom
Ovo je pravi specijalitet! Ukoliko ste ljubitelj jagnjećeg mesa nemojte propustiti da probate.

Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 750 g jagnjećeg mesa
- 100 g masti ili ulja
- jaje
- 200 ml kiselog mleka
- kašika brašna
- kašičica mlevene crvene paprike
- mešavina suvih biljnih začina
- so, biber
- peršunov list
Priprema:
Isecite meso na komade, posolite i stavite u šerpu. Dodajte sitno iseckane obe vrste luka i prelijte mašću ili uljem. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri, povremeno dolivajući vodu.
Brašno razmutite u malo vode, dodajte mlevenu crvenu papriku i sipajte u jelo. Posolite i pobiberite po ukusu. Umutite jaje i kiselo mleko, prelijte preko jagnjetine i zapecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
Preporučujemo

ČOKO ORANŽ MAFINI: Čokolada i narandža – klasika koja ne izlazi iz mode (VIDEO)
31. 05. 2025. u 20:22

LAGAN, UKUSAN I HRANLjIV: Zeleni omlet - Savršen obrok za početak dana (VIDEO)
01. 06. 2025. u 07:00

RASKOMADAO TELA GEJ PARA, GLAVE STAVIO U ZAMRZIVAČ: Poroti se smučilo zbog monstruoznog snimka, jedan nije došao na suđenje (FOTO)
KOLUMBIJSKI državljanin Jostin Andres Moskera (35) proglašen je krivim za dvostruko ubistvo u slučaju koji je šokirao britansku javnost.
21. 07. 2025. u 18:43

ŠOK PRIZOR NA EVZONIJU: Čovek stigao na granicu u ovo vreme, nema žive duše! Evo kada da krenete put Grčke
LETNjI odmor za mnoge građane Srbije i regiona započinje u beskrajnom redu na graničnom prelazu Evzoni, na ulazu iz Severne Makedonije u Grčku.
20. 07. 2025. u 11:15

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)