ZDRAV OBROK ZA SVAKI DAN U OBLIKU SUFLEA: Zapečena pileća džigerica iz rerne

Новости онлајн

27. 07. 2025. u 07:00

LAGANI, pečeni sufle sa pilećom džigericom, povrćem i blagim začinima prava je promena u odnosu na klasične džigerice na tiganju – mekan je, pun ukusa i idealan za posluženje toplog ili hladnog.

ЗДРАВ ОБРОК ЗА СВАКИ ДАН У ОБЛИКУ СУФЛЕА: Запечена пилећа џигерица из рерне

Foto: Jutjub/Printskrin/ MY Cooking

Sufle od pileće džigerice je mekana, pečena pašteta od iznutrica i povrća, koja se lako pravi i još lakše pojede. 

Sastojci:

* 500 g pileće džigerice
* 2 jajeta
* 100 ml pavlake 
* 120 g pšeničnog brašna
* 2 glavice crnog luka
* 1 šargarepa
* 2 kašike ulja (za podmazivanje kalupa)
* 1/3 kašičice mlevenog korijandera
* 1/3 kašičice mlevenog crnog bibera
* So po ukusu

Priprema:

Operite džigericu, očistite od žilica i masnoće i isecite na srednje komade. Crni luk sitno naseckajte, a šargarepu izrendajte na srednjem rendetu. 

Na malo ulja propržite luk i šargarepu dok ne omekšaju. Ostavite da se ohlade.

Predlog:

Ukoliko želite blaži ukus, zamenite pavlaku mlekom ili dodajte malo muskatnog oraščića za još finiji šmek.

U blender stavite džigericu i prženo povrće, pa blendirajte dok ne dobijete glatku masu.

Prebacite u veću činiju, dodajte umućena jaja, pavlaku, brašno, začine i so. Dobro promešajte da se sve sjedini.

Podmažite kalup ili manji pleh, sipajte smesu i poravnajte. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C oko 40–45 minuta. Proverite čačkalicom da li je pečeno.

Prijatno!

(StvarUkusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIN BIVŠEG SRPSKOG FUDBALERA PAO SA VIŠE OD TRI TONE DROGE! Nema dalje od ovoga, ovo je Liga šampiona!