RECEPT: Piletina i čeri orzo testenina
Kremasta orzo testenina sa sočnim komadima piletine, svežim čeri paradajzom i spanaćem pravi je obrok koji spaja mediteranske ukuse i brzu pripremu. Ovo jelo je savršeno za tople večere ili lagani ručak, a njegova boja i aroma će vas osvojiti na prvi zalogaj.

FOTO: Novosti
Sastojci
- 250 gr testenine orzo
- 300 gr pilećeg belog mesa
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 1 glavica crnog luka
- 1 kocka za supu
- 3 čena belog luka
- 2 šargarepe
- babu spanać
- čeri paradajz
- 1 konzerva seckanog paradajza
- 2 kašike paste od paradajza
- bosiljak, biber, so
Priprema
Belo meso propržiti na maslinovom ulju i skloniti sa strane. U istoj posudi upržiti crni luk, beli luk, šargarepu. Dodati testeninu orzo, naliti vodu u kojoj je rastvorena kocka za supu, dodati seckani paradajz, pavlaku za kuvanje. Pastu kuvati na tihoj vatri oko 45 minuta da ostane sočna. Kada je testenina skuvana dodati baby spanać, pastu od paradajza i belo meso.
Prijatno!

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

"ISTINA JE - BILA SAM S NjIM" Milica Pavlović priznala za vezu: "Ne znam što sam to krila"
"KADA volim, dajem se bezuslovno. Tada samo treba da mi verujete, ništa drugo. Samo poverenje nemojte da mi izigrate, sve ostalo može. I ja partneru verujem isto tako i onda nećemo imati problem, ali ako se usudi da mi izigra poverenje, to je kraj, u stanju sam da se okrenem i da se pravim da ga nikada poznavala nisam."
03. 10. 2025. u 21:02
Komentari (0)