PILEĆA DŽIGERICA SA PAPRIKOM I KROMPIRO: Recept za domaći specijalitet.
Jednostavno, ukusno i hranljivo jelo koje spaja tradiciju i toplinu domaće kuhinje.
FOTO: Novosti
Sastojci
- 500 gr pileće džigerice
- 2 mala crna luka
- 4 čena belog luka
- 2 srednja krompira
2 paprike zelena i crvena
malo ljute paprike (po želji)
2 lovorova lista
1/2 čaše belog vina
so i crni biber
1 kašičica crvene paprike
1 kašičica pilećeg bujona
maslinovo ulje
2 kašike soja sosa
U dubokom tiganju prvo propržite sitno seckani crni luk dok ne postane staklast. Dodajte džigerice, isečene na komade i kuvajte dok ne promene boju sa obe strane. Dodajte beli luk isečen na kriške, krompir isečen ne previše krupno i pomešajte ih sa džigericama dok se ne zagreju, a zatim prelijte vinom. Dodajte lovorov list i beli luk. Ostavite dok vino ne ispari. Dodajte paprike isečene na trakice. Posolite crvenom paprikom, crnim biberom, 2 kašike soja sosa. Dodajte 1 šolju pilećeg bujona. Poklopite i ostavite da se sastojci kuvaju 10-15 minuta. Pospite malo peršuna i poslužite.
Prijatno!
Preporučujemo
SALATA OD PILETINE, PASULjA I JAJA: Kremasto, zasitno i vrlo ukusno!
17. 12. 2025. u 12:33
POSNO SLANO PECIVO: Nova kombinacija ukusa koja će vas oduševiti!
17. 12. 2025. u 07:00
FICO ZAGRMEO: Ono što Brisel radi Srbiji nema nikakve veze sa zdravim razumom!
PREMIJER Slovačke Robert Fico izjavio je danas da će na samitu EU - Zapadni Balkan govoriti u korist Srbije, kao i da ono što EU radi Srbiji nema veze sa zdravim razumom i da je kažnjavaju zbog njenih suverenih stavova.
17. 12. 2025. u 15:34
"SRBE SU RASTRGLI, RASTRGLI SU JEDAN NAROD" Putin žestoko udario po Evropi: Tamo nema civilizacije, samo degradacije!
ISPOSTAVILO se da na Zapadu nema nikakve civilizacije, već samo kontinuirana degradacija, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na proširenom kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije.
17. 12. 2025. u 13:13
MIMU ZAUSTAVILA POLICIJA: Iznenadilo ih je ono što su zatekli u kolima
NAKON što ih je zaustavila policija, prizor u kolima ih je iznenadio...
17. 12. 2025. u 10:09
Komentari (0)