PILETINA U TESTU SA SIROM: Recept za hrskavu senzaciju

Milena Tomasevic

23. 09. 2025. u 12:00

Piletina u testu sa sirom donosi savršenu kombinaciju sočnosti i hrskavosti, a priprema je jednostavna i dostupna svakom domaćinstvu. Savršena je i za svečani sto i za opušteno druženje sa prijateljima.

ПИЛЕТИНА У ТЕСТУ СА СИРОМ: Рецепт за хрскаву сензацију

FOTO: Novosti


Sastojci
  • 4 fileta pilećih prsa (isečena na trakice ili kotlete)
  • 150 gr žutog sira (rendanog)
  • 1 šolja brašna
  • 1/2 šolje mleka
  • 2 jaja
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice slatke paprike
  • prstohvat čili papričice (po želji)
  • so i biber po ukusu
  • ulje za prženje

Priprema

Začinite piletinu. Posolite i pobiberite pileće komade, pospite paprikom. Ostavite 10–15 minuta.

Napravite testo
U činiji izmešajte brašno, prašak za pecivo, papriku i čili. Umešajte jaja i mleko do glatke smese gustine pavlake. Dodajte rendani sir i lagano promešajte.

Pržite
Zagrejte ulje na srednjoj vatri. Umočite piletinu u smesu, ocedite višak i pržite 4–5 minuta sa svake strane do zlatno-smeđe boje. Odložite na papirni ubrus.

Servirajte
Poslužite toplo uz prilog po želji – salatu, pire krompir, pomfrit ili omiljeni sos.

Savet

Ako više volite lakšu i zdraviju  verziju, piletinu sa sirom možete peći u rerni (na 200°C oko 20 minuta).

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JUTARNJI PROGRAM VIŠE NEĆE BITI ISTI: Poginula poznata TV voditeljka