PILETINA SA LEBLEBIJAMA: Zdrav, ukusan i brz obrok

Milena Tomasevic

26. 09. 2025. u 15:00

Ako tražite jelo koje se brzo priprema, a pri tome je hranljivo i puno ukusa, ova kombinacija piletine i leblebija je savršen izbor. Kari, tahini i limun daju posebnu aromu, a pečeni luk i leblebije upotpunjuju jelo svojom punoćom ukusa.

ПИЛЕТИНА СА ЛЕБЛЕБИЈАМА: Здрав, укусан и брз оброк

FOTO: Novosti

Sastojci:

  • 600 gr piletine
  • 350 gr kuvanih leblebija
  • 1 glavica crnog luka
  • 2–3 čena belog luka
  • ½ šolje maslinovog ulja
  • ½ šolje vode
  • 1 kašičica kari praha
  • 1 kašika tahinija
  • 1 kašika senfa
  • sok od 1 limuna
  • svež peršun
  • so i biber – po ukusu

Priprema:

Zagrejte rernu na 190°C. U vatrostalnu posudu stavite tanko isečen crni luk i sitno iseckan beli luk. Preko njih rasporedite kuvane leblebije. Na vrh dodajte komade piletine i pospite solju i biberom. U činiji pomešajte vodu, maslinovo ulje, senf, kari, tahini i limunov sok. Prelijte preko piletine i dobro rasporedite. Pokrijte posudu aluminijumskom folijom i pecite 40–45 minuta.Poslednjih 10 minuta skinite foliju da meso lepo porumeni. Kada je gotovo, pospite svežim peršunom i poslužite toplo.

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA I SRBIJA U NEVERICI ZBOG SCENE IZ ARENE: Svi su gledali šta ova žena radi usred utakmice! (VIDEO)