HRSKAVI KROMPIR SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM: Neverovatno ukusan prilog koji će svi obožavati
Ako tražite savršen prilog koji će se dopasti i deci i odraslima, ne tražite dalje! Ovaj pečeni krompir sa belim lukom i parmezanom je zlatno-hrskav spolja, mekan iznutra i pun mirisnih začina. Idealan je uz meso, ribu ili kao samostalan zalogaj uz umak.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 4 velika krompira (po mogućstvu ruže boje),
- 1/4 šolje maslinovog ulja,
- 3 čena belog luka (zgnječena),
- 1/2 šolje rendanog parmezana,
- 1 kašičica paprike,
- 1 kašičica sušenog origana,
- 1/2 kašičice praha belog i crnog luka,
- so i biber po ukusu,
- svež peršun za ukras.
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C i pripremite pleh. Krompir isecite na kriške i potopite u hladnu vodu 20 minuta. Osušite. Pomešajte sve začine i ulje, pa dodajte krompir. Dobro promešajte. Poređajte u pleh i pecite 35–40 minuta, uz jedno okretanje. Po želji pospite svežim peršunom i parmezanom.
Uživajte!
SUKOB NAM JE PRED VRATIMA Rute upozorava: Mi smo sledeća meta Rusije
RUSIJA bi mogla da bude spremna da upotrebi vojnu silu protiv NATO-a u narednih pet godina, smatra generalni sekretar NATO-a Mark Rute.
11. 12. 2025. u 15:46 >> 16:40
OSUĐENI ZA UBISTVO STARCA U ZATVORU PADINSKA SKELA: Zrna saosećanja nemaju, izrečene višegodišnje kazne
SREĆKO Stefanović (22), Saša Stanković (22) i Dalibor Petrović (24) oglašeni su danas krivim u Višem sudu u Beogradu za teško ubistvo Stanimira Brajkovića (74) na bezobziran i nasilnički način u zatvoru Padinska Skela početkom februara 2024. godine. Ovom prvostepenom presudom Stefanović je osuđen na 19 godina zatvora, a Stanković i Petrović na po 18 godina.
11. 12. 2025. u 16:22
PEJAKOVIĆ: Srbi su skupo platili LAŽ o Jugoslaviji, koja traje od '45 i plaćaćemo je još
GLUMAC Nikola Pejaković oduševljava publiku širom regiona ulogom Momčila u seriji "Tvrđava", koja se bavi ratnim devedesetim i raspadom nekadašnje države Jugoslavije.
13. 12. 2025. u 15:33
Komentari (0)