POHOVANE PEČURKE: Hrskava užina za svaki dan
POHOVANE pečurke su jednostavno savršene: zlatno-hrskave spolja, sočne iznutra. Idealne su kao užina, predjelo ili prilog uz ručak.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 500 gr svežih, srednjih pečuraka
- 2 jajeta
- 1 šolja prezli
- ½ šolje brašna (univerzalnog)
- so i biber po ukusu
- ulje za prženje
Priprema:
Očistite pečurke i osušite ih papirnim ubrusom. Veće primerke možete preseći ili ukloniti drške.
Svaku pečurku uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja sa solju i biberom, pa u prezle. Za ekstra hrskavu koricu, ponovite postupak (jaje → prezle).
Zagrejte ulje u dubljem tiganju (2–3 cm). Pržite pečurke na srednjoj temperaturi 5–7 minuta, dok ne dobiju zlatno-braon boju. Izvadite ih na papirni ubrus da upije višak ulja.
U prezle možete dodati rendani parmezan, beli luk u prahu ili sušeni origano — dobićete dodatni miris i ukus.
Uživajte!
Preporučujemo
NAPRAVITE DOMAĆI KEKS: Starinski recept koji su obožavale generacije (VIDEO)
22. 10. 2025. u 13:00
JESENjI ROLAT OD SIRA I BUNDEVE: Ovo je recept koji smo svi čekali
21. 10. 2025. u 08:54
SUKOB NAM JE PRED VRATIMA Rute upozorava: Mi smo sledeća meta Rusije
RUSIJA bi mogla da bude spremna da upotrebi vojnu silu protiv NATO-a u narednih pet godina, smatra generalni sekretar NATO-a Mark Rute.
11. 12. 2025. u 15:46 >> 16:40
OSUĐENI ZA UBISTVO STARCA U ZATVORU PADINSKA SKELA: Zrna saosećanja nemaju, izrečene višegodišnje kazne
SREĆKO Stefanović (22), Saša Stanković (22) i Dalibor Petrović (24) oglašeni su danas krivim u Višem sudu u Beogradu za teško ubistvo Stanimira Brajkovića (74) na bezobziran i nasilnički način u zatvoru Padinska Skela početkom februara 2024. godine. Ovom prvostepenom presudom Stefanović je osuđen na 19 godina zatvora, a Stanković i Petrović na po 18 godina.
11. 12. 2025. u 16:22
"STIGLI SRPSKI HULIGANI!" Austrijska policija plaši građane po ulicama Graca zbog navijača Zvezde
Šturm Grac i Crvena zvezda igraju utakmicu u Ligi Evrope, a pred taj meč austrijska policija je uradila nešto nesvakidašnje.
11. 12. 2025. u 16:15
Komentari (0)