REBARCA SA KROMPIROM I SLANINOM: Sočno, aromatično i savršeno za porodičnu večeru
Ovaj recept kombinuje meko goveđe meso, hrskavu slaninu i nežan krompir. Dugim kuvanjem ukusi se savršeno sjedinjuju, a rezultat je jelo koje će zadovoljiti sva nepca.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 1,5 kg goveđih rebaraca, isečenih na komade
- So i biber po ukusu
- Seckani peršun po ukusu
- 4 kašike ulja
- 250 g iseckane slanine
- 1 seckani crni luk
- 2 kocke goveđeg bujona
- 2 litra vrele vode
- 1 kg krompira, isečenog na komade
Priprema:
Rebarca posolite i pobiberite. Zagrejte ulje u velikoj šerpi na jakoj vatri i dodajte komade rebaraca. Pržite dok ne porumene sa svih strana. Dodajte slaninu i seckani crni luk. Pržite oko 3–4 minuta dok ne zamirišu i počnu da porumene. Dodajte kocke bujona i vrelu vodu tako da pokrije meso. Smanjite vatru na srednje-nisku, poklopite i kuvajte oko 1,5–2 sata, povremeno mešajući, dok meso ne postane meko. Dodajte komade krompira, proverite da je dovoljno vode da krompir bude pokriven. Poklopite i kuvajte još 30–40 minuta, dok krompir ne omekša.
Pre serviranja, pospite seckanim peršunom. Poslužite toplo.
Uživajte!
UKRAJINSKI VOJNICI: Pogledajte šta Rusi rade u Pokrovsku, ne možemo da ih pratimo
RUSKI vojnici u Pokrovsku deluju kao diverzanske i izviđačke grupe i otežavaju odbranu Ukrajini time što se presvlače u civilnu odeću, izjavio je komandant 68. lovačke brigade, pod pseudonimom "Ljuti", za "Suspilne" 19. novembra.
19. 11. 2025. u 18:42
PUTIN ZAVRŠIO U BOLNICI: Proveo noć na klinici
RUSKI predsednik Vladimir Putin objavio je da je završio godišnji lekarski pregled i rezultati su dobri.
19. 11. 2025. u 20:22
ARNAUTOVIĆ EMOTIVAN: Pet godina imam problem sa suprugom
IZUZETNO emotivan bio je kapiten Austrije Marko Arnautović nakon velikog uspeha u kvalifikacijama za Mundijal.
20. 11. 2025. u 12:40
Komentari (0)