SLANI ROLAT: Ukusno hladno predjelo
Recept za slani rolat ne zahteva veliko kulinarsko iskustvo, ali predstavlja predjelo raskošnog ukusa i dekorativnog izgleda. Često se može naći na slavskim trpezama.
Za pripremu rolata je potrebno oko sat vremena. Potrebni sastojci za koru, fil i dekoraciju:
Za koru:
- 100 ml vode
- 80 ml ulja
- 100 grama belog brašna tip 400
- 4 cela jajeta
Za fil:
- 300 grama rendanog tvrđeg sira
- 300 grama sitno seckane pileće šunke
- 5 sitno seckanih kiselih krastavčića
- 2 čaše kisele pavlake
Za dekoraciju:
- 1 pavlaka
- rendanog sira po potrebi
- Dekorativno se mogu koristiti i masline
Kora se priprema tako što se pomešaju voda i zejtin i stavi se da provri, zatim dodati 100 grama brašna. Dobro izmešati, skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi. Kada je hladno dodavati jaja, jedno po jedno, i mutiti mikserom. Kada se dobije homogena smesa sipa se u podmazani pleh. Peći na 250 stepeni, petnaestak minuta, ne dozvoliti da se kora prepeče. Pečeno se izruči na mokru krpu i uvije.
Dok se kora hladi pripremiti fil. Sve sastojke pomešati (kao za rusku salatu). Deo sira ostaviti za dekoraciju.
Razmotati testo i premazati ga filom, zatim uviti rolat koji se odozgo premaže jednom pavlakom i posuti rendanim sirom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NEDELjNI RUČAK KOJI SE JEDE PRSTIMA: Recept za hrskava pileća krilca
01. 02. 2023. u 21:00
ŠARLOTA ILI OKRENUTI KOLAČ: Gotovo za 15 minuta sa minimum sastojaka
01. 02. 2023. u 18:00
SLATKA PITA SA SIROM I REZANCIMA: Starinski recept koji će sve oduševiti ukusom
01. 02. 2023. u 16:55
RECEPT ZA BRZI RUČAK: Egzotična salata sa pasuljem, piletinom i narandžom
02. 02. 2023. u 13:33 >> 14:41
UKRAJINA U RAT POSLALA ROBOTE BEZ IJEDNOG ČOVEKA: Bitka dobila neočekivani ishod (VIDEO)
BRIGADA Ukrajinske nacionalne garde izvestila je o uspešnom napadu u kome su učestvovali samo roboti - od kopnenih robota naoružanih mitraljezima do letelica borbenih dronova. Ovi roboti su napali ruske položaje u Harkovskoj oblasti, na severu Ukrajine, i - pobedili.
27. 12. 2024. u 09:04
DRAMA U KOMŠILUKU: Otkrivena nepoznata letelica, stanovnici upozoreni da potraže skloništa
RUMUNSKI radarski sistemi otkrili su sinoć mali leteći objekat, za koji se sumnja da je dron, koji je ušao u nacionalni vazdušni prostor do šest kilometara u jugoistočnom okrugu Tulčea, saopštilo je ministarstvo odbrane Rumunije.
27. 12. 2024. u 09:23
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (0)