ZANIMLJIV DODATAK TRPEZI: Slani puding od jogurta i želatina

Ј.С.

20. 04. 2023. u 18:53

Slani puding od jogurta i želatina se sprema brzo i jednostavno, a osim savšenog laganog ukusa mami i svojim neobičnim izgledom. Odličan je dodatak za praznične trpeze.

ЗАНИМЉИВ ДОДАТАК ТРПЕЗИ: Слани пудинг од јогурта и желатина

Foto: J.S.

Potrebn sastojci:

  • 600 mililitara jogurta
  • 150 grama šunke
  • 300 grama majoneza
  • 80 grama želatina
  • jedna kašičica soli
  • 2 kisela krastavčića
  • 100 grama kačkavalja
  • dve obarene šargarepe
  • dva kuvana jaja
  • malo peršuna

Jogurt sipati u šerpu i blago zagrejati na tihoj vatri. Dodati želatin i mutiti mikserom par minuta. Skloniti sa vruće ringle, posoliti i dodati majonez, zatim još malo mutiti.

U kalup slagati, malo masu sa jogurtom, zatim dodati jedan od sastojaka, pa ponoviti masu, drugi sastojak i tako do kraja. 

Silikonski kalup oblika po izboru staviti da se hladi par sati. Nakon toga servirati.

Foto: J.S.

 

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAD IZGUBI FINALE SKOČIO BIH SA 60. SPRATA: Trener Danila Medvedeva ipak optimista, cilja na novu veliku titulu