ZANIMLJIV DODATAK TRPEZI: Slani puding od jogurta i želatina
Slani puding od jogurta i želatina se sprema brzo i jednostavno, a osim savšenog laganog ukusa mami i svojim neobičnim izgledom. Odličan je dodatak za praznične trpeze.
Potrebn sastojci:
- 600 mililitara jogurta
- 150 grama šunke
- 300 grama majoneza
- 80 grama želatina
- jedna kašičica soli
- 2 kisela krastavčića
- 100 grama kačkavalja
- dve obarene šargarepe
- dva kuvana jaja
- malo peršuna
Jogurt sipati u šerpu i blago zagrejati na tihoj vatri. Dodati želatin i mutiti mikserom par minuta. Skloniti sa vruće ringle, posoliti i dodati majonez, zatim još malo mutiti.
U kalup slagati, malo masu sa jogurtom, zatim dodati jedan od sastojaka, pa ponoviti masu, drugi sastojak i tako do kraja.
Silikonski kalup oblika po izboru staviti da se hladi par sati. Nakon toga servirati.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
ILON MASK PODELIO SNIMAK ISTINE: "NATO je bombardovao Beograd kako bi rasparčao Srbiju" (VIDEO)
MILIJARDER Ilon Mask, vlasnik Tesle, "Spejs Iksa", društvene platforme Iks, podelio je na svom profilu govor u kojem Džefri Saks priča o nelegalnom bombardovanju Srbije od strane NATO-a.
12. 11. 2024. u 15:47
"GLAVNA TEMA JE DA LI ĆE MOSKVA BITI GAĐANA" Veliko upozorenje Vučića: Svet se kreće po ivici ambisa!
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti posle govora na Samitu KOP29 u Azerbejdžanu.
12. 11. 2024. u 12:33
KO JE JAČI - NATO ILI RUSIJA? Istraživanje otkriva ko ima moćniju vojsku: "Dve strane imaju paritet samo u jednom pogledu"
PITANjE koje zanima mnoge dobilo odgovor.
11. 11. 2024. u 22:35
Komentari (0)