SUPA OD PARZILUKA I KROMPIRA: Ne samo što je ukusna, već je prava riznica vitamina i vlakana

Новости онлине

03. 03. 2024. u 08:00

Supa koja će oduševiti vaša nepca, brz i zdrav obrok koji će vas okrepiti

СУПА ОД ПАРЗИЛУКА И КРОМПИРА: Не само што је укусна, већ је права ризница витамина и влакана

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 3 velika praziluka
  • 3 krompira
  • 1,5 l bujona od povrća
  • 1-2 lovorova lista
  • 1/2 kašičice sušenog timijana
  • so i biber po ukusu

Priprema:

U šerpi na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni i beli luk. Zatim dodajte isečen praziluk, pa pržite još par minuta. Sipajte bujon (pomešajte kocku za supu sa 1,5 l vode). Promešajte i dodajte krompir isečen na kockice. Poklopite i kuvajte 10-15 minuta. Zatim promešajte, pa dodajte začine. Izvadite 2-3 kutlače supe sa sve povrćem i izblendirajte, pa vratite u supu. Promešajte i služite. 

Stvarukusa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

VEČERI TEATRA U SRCU GRADA: Završen prvi MozzART pozorišni festival