OBROK SALATA SA PRŠUTOM: Morate da probate ovo savršenstvo, i postaćete zaljubljenik ove salate
Obrok salata sa pršutom je sočna, izgleda kao da je iz restorana i jačeg je ukusa od mimoza salate.

Foto Shutterstock
Obrok salata sa pršutom se slaže u slojevima i čuva u frižideru.
Sastojci:
- 350 g krompira
- 1 luk
- 7 jaja
- 250 g pršute
- 150 g majoneza
- So i biber po ukusu
- 1 kašičica sirćeta
- pola kašičice soli
- 1 kašičica šećera
Priprema:
Za obrok salatu sa pršutom krompir skuvajte sa ljuskom i ohladite. Tvrdo skuvajte jaja i ohladite. Luk isecite na tanke četvrtine i prebacite u činiju. U luk dodajte so, šećer, sirće i prelijte ključalom vodom. Pustite da se luk potpuno natopi u marinadi. Narendajte kuvani krompir na krupno rende. Odvojite kuvana jaja na žumanca i belance. Na sitno narendajte žumanca i belance odvojeno.
Uzimite staklenu tepsiju ili činiju u kojoj ćete držati salatu. Kao prvi sloj, položite polovinu rendanog krompira. Lagano posolite, dodajte crni biber i premažite majonezom. Ocedite marinadu od luka. Na krompir stavite polovinu kiselog luka. Zatim položimo polovinu naribanih belanaca. Ovaj sloj je lagano soljen i premazan majonezom. Sledeći sloj su samo žumanca. Pršutu isecite na kockice i ređajte u poslednjem sloju, a zatim ponavljajte sve slojeve ispočetka, od krompira.
Završni sloj salate je pršuta. Ostavite gotovu salatu da odstoji nekoliko sati u frižideru. Uživajte u obrok salati sa pršutom!
(Stvarukusa Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA SALATU SA KOBASICOM: Kada je probate, zaboravićete na rusku (VIDEO)
30. 01. 2024. u 13:00

OSVEŽAVA I ODLIČNO SE SLAŽE SA GIROSOM, MESOM: Omiljena caciki salata
04. 01. 2024. u 14:30

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

UMRO OD GLADI? Zvanični uzrok Hekmanove smrti - otkriven dva meseca posle tragičnih vesti
ZVANIČNI uzrok smrti Džina Hekmana otkriven je – dva meseca posle njegove smrti. Džin je preminuo u 95. godini života u svojoj vili u Santa Feu, u saveznoj državi Novi Meksiko, a pronađen je 26. februara zajedno sa svojom suprugom Betsi Arakava, koja je imala samo 65 godina.
28. 04. 2025. u 07:28
Komentari (0)