UKRAJINSKI BORŠČ: Najpoznatija čorba na svetu, za jak imunitet i snagu
Jelo koje je poznato po svojim prednostima za zdravlje i dejstvu "imunobombe", a ovo je neki osnovni recept koji lako može da se pravi na našim prostorima.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 200 grama celera
- dve šolje lišća celera
- 700 grama govedine
- kilogram kosti za supu
- 2 velike glavice crnog luka
- 2 srednje šargarepe
- lovorov list po ukusu
- pola kašičice soli, više po ukusu
- kašičica bibera
- pola kilograma cvekle
- 200 grama kupusa
- 200 grama paradajza
- 1 čen belog luka
- 2 kašike sirćeta
- kašika putera, margarina ili ulja
Priprema:
Sitno iseckajte glavicu i po luka, lišće celera i šargarepe i stavite da se dinsta u šerpi. Kosti i meso posolite, dodajte, pa nalijte u litar i po vode i ostavite da kuva. Dodajte malo rendane cvekle i vrlo malo celera, biber i lovorov list. Sipajte šećer, biber, kupus i sirće i ostavite da krčka oko pola sata. Po potrebi dodajte vodu.
U dubljem tiganju prodinstajte beli luk i pola preostale glavice crnog, pa dodajte preostalu cveklu i celer. Dinstajte nekoliko minuta, pa sipajte sitno seckan paradajz i posle nekoliko minuta dinstanja, ovu smesu dodajte čorbi. Neka se kuva još pola sata.
Služite vruće ili toplo, uz dodatak kašike kisele pavlake po ukusu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ČORBA OD KOPRIVE: Zdrava i ukusna, može i posna, a pritom se jednostavno pravi
19. 03. 2024. u 15:00

RUSI ODBILI PREKID VATRE I GOMILAJU JAKE SNAGE KOD LIMANA: Sprema se velika ofanziva, ništa od mira u narednim mesecima!
JUČE je Moskva odbila mirovni predlog i prekid vatre na 30 dana sa Ukrajinom. Visoki zvaničnici Trampove administracije u poslednjim danima vode razgovore o tome da Vašington možda neće biti u stanju da izdejstvuje prekid vatre između Rusije i Ukrajine u narednim mesecima. Za to vreme, Moskva gomila trupe u Donjeckoj oblasti i sprema se za veliku ofanzivu.
02. 04. 2025. u 14:59

SRBI VIŠE NE MOGU DA PUTUJU BESPLATNO U OVU EVROPSKU ZEMLjU: Treba vam posebna dozvola, evo koliko košta
EVROPSKI državljani koji putuju u Veliku Britaniju od danas moraju imati digitalnu propusnicu za ulazak u zemlju, za koju britanska vlada tvrdi da će poboljšati bezbednost granica.
02. 04. 2025. u 10:16

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)