POSNA SALATA SA MAKARONAMA: Ukusna, sočna, niko ne može da joj odoli
Neka posna salata sa povrćem i makaronama bude vaš izbor za danas.

Foto: Jutjub/Printskrin/Mama Buba
Sastojci:
- 230 g makarona
- 1,5 štap celera
- 1 paprika
- 1 ljubičasti luk
- 1 šargarepa
- 3-4 kisela krastavca
Za dresing:
- 3/4 šolje posne kisele pavlake
- 1/2 šolje majoneza
- 1/4 šolje soka od kiselih krastavaca
- 2 kašike senfa
- 2 kašike sirćeta
- 2 kašičice šećera
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- malo peršuna
Priprema:
Makaronu skuvajte, pa ocedite. Zatim im dodajte seckani celer, papriku, ljubičasti luk, šargarepu i kiseli krastavac. Promešajte. U drugoj posudi pomešajte posnu kiselu pavlaku, posni majonez, senf, sok od kiselih krastavaca, šećer, pa posolite i pobiberite. Sve dobro sjedinite, pa dodajte seckani peršun. Prelijte dresing preko salate i promešajte, pa ostavite da odstoji minimum sat vremena u frižideru ili preko noći.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MEDITERANSKA POSNA SALATA: Jednostavna, a ukusna, oduševiće vas na prvi zalogaj
24. 04. 2024. u 11:00

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)