POTAŽ OD DVE VRSTE PEČURAKA: Savršen recept za jelo koje oduševljava na prvu kašiku
Potaž od dve vrste pečuraka će vas oduševiti svojim ukusom, u sebi ima belog luka i bibera, te je vrlo aromatičan. Potaž od pečuraka je odličan izbor, jer možete da kombinujete one vrste pečuraka koje želite, a jednostavno se priprema.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 kašike slanog putera
- 150 g srednjeg žutog luka, seckanog
- 2 čena belog luka, mlevenog
- 150 g šampinjona, seckanih
- 75 g bukovača, seckanih
- Kašičica soli
- Kašičica bibera
- 2 kašike brašna
- 60 ml belog vina
- 960 ml bujona od povrća
- 80 ml pavlake za kuvanje
- 1 grančica svežeg peršuna, za ukras
Priprema:
U velikoj šerpi na srednje jakoj vatri istopite puter, a zatim dodajte luk i pržite dok ne postane providan, 3 minuta. Dodajte beli luk i promešajte, pa pržite još 1 minut. Dodajte šampinjone i bukovače, so i biber i pržite dok ne dobiju zlatnosmeđu boju, oko 5 minuta.
Dodajte brašno i mešajte dok se sve ne sjedini. Dodajte belo vino, promešajte i kuvajte oko 1 minut. Dodajte bujon od povrća, promešajte i dinstajte 15 minuta.
Dodajte pavlaku za kuvanje i promešajte da se sve sjedini. Izmiksirajte čorbu do željene konzistencije blenderom. Servirajte topao potaž, ukrašen peršunom. Uživajte u kremastom, gustom potažu od dve vrste pečuraka.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"KOMPLITLI FRI OF ČARDž": Da li ste čuli kako Putin priča engleski? (VIDEO)
RUSKI predsednik Vladimir Putin imao je u februaru telefonski razgovor s američkim predsednikom Donaldom Trampom o okončanju rata u Ukrajini, a iako tada nije saopšteno kojim su jezikom pričala dvojica državnika verovatno se svako koristio svojim maternjim i oslonio na prevodioce.
17. 04. 2025. u 15:25
Komentari (0)