DOMAĆA ČORBA SA PILEĆOM DŽIGERICOM: Nema ništa lepše od domaće vruće čorbice
Ovu čorbu ćete zavoleti na prvi zalogaj. Džigerica spremljena na ovaj način neće biti žilava već će se topiti u ustima, a sve to jer se pre stavljanja u čorbu potapa u mleko na pola sata.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 700 g pileće džigerice
- 3 šargarepe
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 paprika
- 1 litar bujona
- 500 ml vode
- 80 g pirinča
- 200 ml mleka
- maslinovo ulje
- so, biber, peršun
- 120 ml pavlake za kuvanje
- 2 žumanceta
Priprema:
Džigericu potopite u mleko na pola sata kako bi omekšala. Šargarepu narendajte i propržite sa crnim i belim lukom. Posolite, dodajte papriku. Zatim dodajte džigericu koju ste isprali vodom nakon mleka. Dinstajte oko 5 minuta pa dodajte vodu i bujon. začinite. Kuvajte 15 minuta na laganoj vatri. Žumanca umutite sa pavlakom i 250 ml vode, dodajte ih u čorbu. Kuvajte 2 minuta na laganoj vatri. Pospite peršunom.
Preporučujemo
KREM ČORBA OD KELjA I KROMPIRA: Zdravo kuvano jelo bogato vitaminima
06. 05. 2024. u 13:00
POSNA ČORBA OD PARADAJZA: Posno jelo na kašiku, veoma ukusno i slasno
26. 04. 2024. u 11:00
RUSI DONELI ODLUKU: Naftna kompanija prodaje svoju imovinu u inostranstvu zbog sankcija SAD-a
RUSKA naftna kompanija Lukoil saopštila je danas da, zbog uvođenja restriktivnih mera nekih država protiv te firme i njenih podružnica, namerava da proda svoju imovinu u inostranstvu.
27. 10. 2025. u 21:49
KAKO SE URUŠIO UKRAJINSKI FRONT? Stiglo upozorenje: Rusi će na proleće krenuti u novu ofanzivu
POSLE dva i po meseca žestokih borbi, crvena oznaka na vojnoj karti u Donjeckoj oblasti, poznata kao „zečije uši“, konačno je nestala.
27. 10. 2025. u 21:17
"CECIN SINE, ĆUTI I UDARAJ, ZA BOLjE I NISI!" Voditeljka odbrusila Veljku - "Ozbiljan kompleks!"
NAKON što je bokser Veljko Ražnatović pokušao da ismeje performans voditeljke Jovane Jeremić, koji je upriličila tokom proslave njenog rođendana, ona mu je brzo javno uzvratila, u svom stilu.
26. 10. 2025. u 10:48
Komentari (0)