GURMANSKA HAMBURGER SUPA: Supa sa mlevenom govedinom i povrćem
Gurmanska hamburger supa pravi se sa mlevenom govedinom i začinjena je crvenim i belim lukom. Možete da je prilagođavate svom ukusu što se tiče začina.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1/2 kašike maslinovog ulja
- 450 g mlevene govedine
- 1 srednji luk, isečen na kockice
- 3 čena belog luka, mlevena
- 500 g goveđeg bujona
- 400 g pečenog paradajza
- 2 kašike paradajz paste
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- 1 kašičica sušenog origana
- 3 srednja žuta krompira, narezana na kockice
- 250 g smrznutog mešanog povrća
- so i biber, po ukusu
Priprema:
Da biste napravili hamburger supu, u velikom loncu za supu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte mlevenu govedinu i kuvajte dok ne porumeni, oko 5 minuta. Ocedite višak masnoće.
Dodajte luk i kuvajte dok ne postane providan. Zatim dodajte beli luk i kuvajte dok ne zamiriše, oko 1 minut. Umešajte paradajz pastu i kuvajte 1-2 minuta. Zatim dodajte goveđi bujon, neoceđen pečeni paradajz, bosiljak i origano. Dovedite smesu do ključanja. Dodajte krompir i smrznuto mešano povrće. Smanjite toplotu i kuvajte oko 20-25 minuta, ili dok krompir ne omekša. Začinite supu solju i biberom po ukusu. Poslužite toplo i uživajte u hamburger supi.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RUSI ODBILI PREKID VATRE I GOMILAJU JAKE SNAGE KOD LIMANA: Sprema se velika ofanziva, ništa od mira u narednim mesecima!
JUČE je Moskva odbila mirovni predlog i prekid vatre na 30 dana sa Ukrajinom. Visoki zvaničnici Trampove administracije u poslednjim danima vode razgovore o tome da Vašington možda neće biti u stanju da izdejstvuje prekid vatre između Rusije i Ukrajine u narednim mesecima. Za to vreme, Moskva gomila trupe u Donjeckoj oblasti i sprema se za veliku ofanzivu.
02. 04. 2025. u 14:59

SRBI VIŠE NE MOGU DA PUTUJU BESPLATNO U OVU EVROPSKU ZEMLjU: Treba vam posebna dozvola, evo koliko košta
EVROPSKI državljani koji putuju u Veliku Britaniju od danas moraju imati digitalnu propusnicu za ulazak u zemlju, za koju britanska vlada tvrdi da će poboljšati bezbednost granica.
02. 04. 2025. u 10:16

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)