GASPAČO: Tradicionalna španska supa

Новости онлине

20. 05. 2024. u 18:00

Čuveni španski specijalitet, hladna supa od paradajza, osveževa kada su vrućine.

ГАСПАЧО: Традиционална шпанска супа

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3-4 zrela paradajza srednje veličine
  • 1 zelena paprika
  • 1 mali krastavac
  • 1/4 glavice crnog luka (ili više, po želji)
  • 2 čena belog luka
  • 1 kriška starog hleba
  • 2 kašike sirćeta
  • 100 ml maslinovog ulja
  • so, biber po ukusu
  • 1/2 kašičice sitno seckane ljute paprike
  • hladna voda po potrebi
  • Za serviranje: sitno seckan paradajz, krastavac, prepečen hleb (po vašem ukusu)

Priprema:

Paradajz, luk, beli luk i krastavac oljuštite, a papriku operite. U blender stavite krišku starog hleba izlomljenu na komade, nalijte malo vode da se hleb blago natopi, dodajte maslinovo ulje i sirće, pa dodajte crni i beli luk. Izblendajte da dobijete pastu. Zatim, dodajte krastavac kojem ste uklonili semenke, papriku i paradajz isečene na komade i blendajte dok se sve ne sjedini. Po potrebi dodajte vodu da dobijete gustinu supe koja vam prija i odgovara. Začinite solju, biberom i ljutom paprikom po ukusu. Supu ohladite u frižideru pre služenja. Možete joj dodati i neku kocku leda, kako biste ubrzali hlađenje. Servirajte supu uz dodatak sitno seckanog povrća ili komadiće prepečenog hleba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DELIJE NE MOGU DA DOĐU SEBI! Vanredno saopštenje navijača Crvene zvezde posle onog što se desilo na Marakani (VIDEO)