TAKO SALATA: Prepuna mesa, povrća i sa dosta sira, savršena za dobar obrok
U ovom receptu vam predstavljamo klasičnu verziju, ali najbolja stvar u vezi sa tako salatom je što je veoma - prilagodljiva. Pripremite sve svoje omiljene sastojke i dodatke za salatu, pomešajte ih u veliku činiju i dobijate bez muke brz i kvalitetan obrok. Uz to dodajemo i recepte kako da spremite čuveni tako začin i pico de galo, meksički umak, koje uvek možete da imate pri ruci.
Sastojci:
- 500 g mlevene junetine
- so i biber prema ukusu
- 2 kašike tako začina
- 2 kašike paradajz pirea
- 2 šolje biljnog ulja
- 2 kukuruzne tortilje, isečene na trakice
- 2 glave zelene salate
- 2 1/2 šolje prepolovljenih čeri paradajza
- 1 konzerva crnog pasulja, oceđena, isprana
- 1 šolja rendanog kačkavalja
- 1/2 šolje pico de galo
- 1/4 šolje seckanog svežeg korijandera
- 1/2 šolje pavlake
Tako začin:
- 1/2 šolje čilija u prahu
- 1/4 šolje mlevenog kima
- 2 kašike dimljene paprike
- 4 kašike sveže mlevenog crnog bibera
- 4 kašike belog luka u prahu
- 4 kašike soli
- 4 kašike crnog luka u prahu
- 2 kašike sušenog origana
Pico de galo
- 1 šolja sitno seckanog belog luka
- 1 srednja ljuta papričica
- ¼ šolje soka limuna
- ¾ kašičice fine morske soli
- 4 velika paradajza, sitno seckani
- ½ šolje sitno seckanog svežeg korijandera
Priprema:
U velikom tiganju propržite junetinu, a potom začinite sa solju i biberom. Dodajte tako začin, paradajz pastu i dve kašike vode. Dinstajte meso dalje, povremeno mešajući, dok junetina ne porumeni, oko pet minuta. Uklonite sa vatre.
U drugi veliki tiganj sipajte ulje i zagrejte na srednje jakoj vatri da bude vrelo, ali da ne počne da dimi. Ispržite isečene trake tortilje do zlatno smeđe boje, oko dva minuta. Prebacite na papirni ubrus i odmah posolite.
U velikoj činiji začinite zelenu salatu sa prstohvatom soli, zatim dodajte paradajz, pasulj i junetinu. Sve dobro promešajte da se sjedini.
Na vrh pospite kačkavalj, pico de gallo, korijander i trakice od tortilje, i sve zalijte sa pavlakom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
DIGNUTI NATO AVIONI POSLE NAPADA NA UKRAJINU: Hitno se oglasio Zelenski, imao poruku za Putina (FOTO/VIDEO)
RUSIJA je pokrenula masovni vazdušni napad na Ukrajinu na božićno jutro po gregorijanskom kalendaru.
25. 12. 2024. u 11:16
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
PLANETI PRETI SCENARIO IZ 1815. Posle događaja na planini koja je promenila svet usledile tragedije: "Pitanje nije da li će, nego KADA!"
„EFEKTI bi mogli biti još gori nego što smo videli 1815."
25. 12. 2024. u 15:54
Komentari (0)