SALATA OD MLADIH KROMPIRA I PAVLAKE: Brza i jednostavna priprema
Krompir salata od kuvanog mladog krompira i pavlake je jednostavan, a ukusan obrok koji možete da koristite i kao prilog.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg mladih krompira
- 250 ml pavlake
- 1-2 kašike mleka
- ½ kašičice belog luka u prahu
- 1-2 kašičice soli
- 1-2 kašičice bibera
- ½ šolje sitno iseckanog svežeg vlašca
Priprema:
Prepolovite mladi krompir i kuvajte ga u velikom loncu u ključaloj vodi dok se ne skuva. Kada se skuva ocedite ga i ostavite da se malo ohladi.
Za preliv pomešati kiselu pavlaku i začine i po potrebi razblažite sa malo mleka ili vode. Prelijte kuvani krompir prelivom i promešajte.
Probajte i prilagodite začine ako je potrebno, a zatim ostavite da se potpuno ohladi pre serviranja. Uživajte!
Preporučujemo

TAKO SALATA: Prepuna mesa, povrća i sa dosta sira, savršena za dobar obrok
21. 05. 2024. u 12:34

SALATA SA KUKURUZOM: Idealan predlog za večeru, a laka je za pripremu
14. 05. 2024. u 22:00

SKANDAL U BRITANIJI, PORODICE U ŠOKU: Direktorka mrtvačnice gledala crtani film sa mrtvim bebama u svojoj kući
EJMI Apton (38), osnivačica udruženja Florrie’s Army u Lidsu u Engleskoj, našla se u centru velike afere nakon što su roditelji preminule dece otkrili da su tela njihovih beba držana u njenoj kući umesto u mrtvačnici.
27. 08. 2025. u 17:50

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

"CINIČAN - U POZITIVNOM SMISLU": Moskva o Trampovim pokušajim da okonča ratove
PRISTUP američkog predsednika Donalda Trampa u vođenju diplomatije kroz sklapanje trgovinskih dogovora "prilično je ciničan", ali u pozitivnom smislu, izjavio je u petak predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.
05. 09. 2025. u 19:51
Komentari (0)