CEZAR PASTA: Ako volite cezar salatu, ovaj kremasti obrok sa testom ćete obožavati
JEDNA od retkih salata koju većina s oduševljenjem jede je Cezar salata.

Foto: Free Images Pixabay
Vole je i deca i odrasli, ipak, nekada je svima potrebno nešto konkretnije, kaloričnije što će popraviti dan.
Sastojci:
- 600 g pilećih prsa
- so 2 kašičice
- biber 0,50 kašičice
- maslinovo ulje 3 kašike
- pasta 250 g
- beli luk 3 čena
- inćuni 3 kašičice
- pavlaka za kuvanje 1,75 šolje
- senf 1 kašika
- začinsko bilje 2 kašike
- parmezan 0,50 šolje
- sok od limuna 1 kašika
Priprema:
Zakuvajte veliki lonac vode za testeninu. U međuvremenu, pripremite piletinu: Osušite piletinu ubrusima. Ravnomerno je pospite 1 kašičicom soli i sa 1/4 kašičice sveže mlevenog bibera. Zagrejte 2 kašike ulja u velikom tiganju na srednje jakoj vatri, oko 3 minuta. Dodajte začinjenu piletinu i pržite, okrećući prema potrebi, otprilike 8 minuta. Sklonite piletinu s tiganja, stavite na tanjir i pokrijte aluminijskom folijom da ostane topla.U kipuću vodu umešajte testeninu i 1 kašiku soli. Kuvaj, povremeno mešajući, dok testenina ne bude al dente, otprilike 11 minuta.
Dok se testenina kuva, zagrejte preostalu 1 kašiku ulja u istom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno naseckani beli luk i fino naseckane inćune i pržite stalno mešajući, dok ne zamiriše, otprilike 30 sekundi. Polako umešajte pavlaku za kuvanje, senf i italijansko začinsko bilje i špatulom postružite "zagorene" delove s dna tiganja. Kuvajte na srednje jakoj vatri, neprestano mešajući, dok se sos ne zgusne, otprilike 3 minute. Sklonite sa vatre i dodajte parmezan, sok od limuna i preostalu 1/4 kašičice soli i sveže mlevenog bibera, mešajući dok se sir ne otopi. Kad je testenina kuvana, dobro je ocedite i prebacite u tiganj sa umakom.
Umešajte pileće filete dok se potpuno ne sjedine sa sosom.
(superrecepti/žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PASTA SA BROKOLIJEM: Kremasto uživanje, ručak koji retko ko može da preskoči
14. 04. 2024. u 11:00

SA SLANINOM, JEDNA PORCIJA NEĆE BITI DOVOLjNA: Slasna pasta za prave gurmane
14. 02. 2024. u 07:47

PROBAJTE SALATU SA PILETINOM, FETOM I JAGODAMA: Iznenađujuće dobra kombinacija
25. 05. 2024. u 11:00

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)