PILEĆA ČORBA SA KELERABOM: Lagana, zdrava i preukusna čorbica
Ručak koji podseća na detinjstvo.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- piletina po potrebi
- 2 srednje šargarepe
- 1 krompir
- spanać ili blitve po ukusu
- začin c po ukusu
- so po ukusu
- biber po ukusu
- brašno 1 kašika
- voda 1 manja šolja
- peršun po ukusu
Priprema:
Crni luk iseckati i propržite na ulju. Potom dodati pileće meso. Sve zajedno dinstati da meso malo omekša. Kelerabu, krompir, tikvicu i šargarepu iseckajte na kocke i dodajte u omekšalo meso. Posoliti i začiniti i prodinstati par minuta. Zatim doliti vode oko 1,5 litar i kuvati na tihoj vatri oko sat vremena. Brašno promešati sa vodom i sipati u čorbu. Blitvu ili spanać sitno iseckati i pred kraj kuvanja ubacite u čorbu. Dodajte biber, začin c, promešati i ostavite da se kuva još 5 minuta. Kuvanu čorbu skloniti sa vatre i poslužiti dekorisano seckanim peršunom. Čorbu poslužite uz domaći hleb. Tako ćete imati kompletan užitak!
(superrecepti/žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)