SUPA OD PEČENIH PAPRIKA: Možda je još uvek niste pravili, a verujte da će vas oduševiti kada je budete probali
Jelo na kašiku koje brzo zasiti i za koje se traži tanjir više.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 crvene pečene paprike
- 1 l bujona od povrća
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- pola glavice crnog luka
- 1 čena belog luka
- malo maslinovog ulja
- so, biber
Priprema:
Pečene paprike oljuštite (ako naravno pre toga nisu već oljuštene) pa ih iseckajte na manje komade.
Sitno iseckajte beli i crni luk pa ih dinstajte u većoj šerpi dok ne promene boju. Šargarepu oljuštite, isecite na tanke kolutove pa ubacite u šerpu. Krompir takođe oljuštite, isecite na sitne kocke i i njega ubacite u šerpu.
Tek kada sve ovo malo omekša, ubacite seckane paprike, pustite da se malo proprže pa ubacite spremni bujon od povrća. Kuvajte uz povremeno mešanje oko 20 minuta dok se sve omekša. Začinite po ukusu.
Kada se sve konačno skuva i omekša sve povrće, štapnim mikserom izblendajte, a možete i u blenderu ako ga imate. Mutite dok smesa ne postane glatka, mada po ukusu može da ostane i po koji komad povrća ako volite.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RUSI ODBILI PREKID VATRE I GOMILAJU JAKE SNAGE KOD LIMANA: Sprema se velika ofanziva, ništa od mira u narednim mesecima!
JUČE je Moskva odbila mirovni predlog i prekid vatre na 30 dana sa Ukrajinom. Visoki zvaničnici Trampove administracije u poslednjim danima vode razgovore o tome da Vašington možda neće biti u stanju da izdejstvuje prekid vatre između Rusije i Ukrajine u narednim mesecima. Za to vreme, Moskva gomila trupe u Donjeckoj oblasti i sprema se za veliku ofanzivu.
02. 04. 2025. u 14:59

SRBI VIŠE NE MOGU DA PUTUJU BESPLATNO U OVU EVROPSKU ZEMLjU: Treba vam posebna dozvola, evo koliko košta
EVROPSKI državljani koji putuju u Veliku Britaniju od danas moraju imati digitalnu propusnicu za ulazak u zemlju, za koju britanska vlada tvrdi da će poboljšati bezbednost granica.
02. 04. 2025. u 10:16

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)