MOŽE DA SE JEDE KAO GLAVNI OBROK: Napravite čorbu od povrća i govedine, priprema se za manje od sat vremena

Novosti online

26. 06. 2024. u 13:00

Najukusnija čorba, savršen spoj povrća i mesa.

МОЖЕ ДА СЕ ЈЕДЕ КАО ГЛАВНИ ОБРОК: Направите чорбу од поврћа и говедине, припрема се за мање од сат времена

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 60 g luka sitno isečenog na kockice
  • 2 šargarepe oljuštene, isečene na kockice
  • 2 stabljike celera na tanko isečene
  • 250 g mlevene govedine
  • 1 1/2 kašičica belog luka u prahu
  • so i biber po ukusu
  • 425 g paradajza isečenog na kockice
  • 230 ml paradajz sosa
  • 1 kašičica mešavine suvih začina
  • 750 ml goveđeg bujona
  • 90 g rezanaca
  • 60 g smrznutog kukuruza
  • 60 g smrznutog zelenog pasulja
  • 2 kašike svežeg peršunovog lista iseckanog

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, šargarepu i celer u lonac. Dinstajte 5-6 minuta ili dok ne omekša. Dodajte mlevenu govedinu u šerpu i začinite solju i biberom po ukusu.

Dinstajte, lomeći meso kašikom, dok ne porumeni. Dodajte beli luk i pržite još 30 sekundi. Dodajte paradajz, paradajz sos, mešavinu suvih začina, goveđi bujon, rezance, kukuruz i pasulj u lonac i ostavite da proključa. Kuvajte 10-12 minuta ili dok rezanci ne omekšaju. Probajte, posolite i pobiberite po želji. Pospite peršunom i servirajte.

(stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ DOBIO VELIKO POJAČANJE: Denver Nagets doveo hrvatskog reprezentativca