RECEPT ZA UKUSNU PARADAJZ ČORBU SA PIRINČEM: Ukus će zaseniti sve one koje ste do sada probali
Paradajz čorba je staro ali vrlo ukusno jelo, za koje vam ne treba mnogo novca, a vaši ukućani će je sigurno obožavati. Bez obzira na to da li je pripremate od svežeg povrća ili od soka koji ste pripremili za zimnicu, čorba od paradajza je jednako ukusna.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g svežeg paradajza
- glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 100 g pirinča
- 1 kašika brašna
- so, biber
- 1 kašičica šećera
- kašičica mlevene paprike
- peršun
- ulje
- začini po želji
Priprema:
Paradajz zasecite i stavite nakratko u ključalu vodu. Zatim ga stavite u hladnu vodu i oljuštite, pa isecite na kockice. Luk očistite i isecite sitno. U šerpu sipajte malo ulja, a kada se zagreje, prvo stavite luk da se dinsta, a onda dodajte kašiku brašna, paradajz i šećer. Mešajte dok se sve ne sjedini.
Paradajz nalijte vodom da ogrezne, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka sve dok paradajz ne omekša. Po potrebi dodajte još malo vode. Posle 15 minuta kuvanja, dodajte pirinač, začine i usitnjen beli luk, pa ostavite da se krčka dok se pirinač ne skuva.
Čorbu služite toplu, uz svež hleb.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ODLIČAN RECEPT ZA RIBLjU ČORBU: Specijalitet koji ni najveći gurmani ne odbijaju
05. 06. 2024. u 11:00

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)