CEZAR SALATA: Lagani letnji ručak idealan je izbor za tople dane
Pravi se brzo, zasitiće vas još brže, a ukus je izvanredan!

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- slanina 100 g
- pileći file 200 g
- parmezan 30 g
- beli luk 3 čena
- tost 2 parčeta
- zelena salata velika glavica
- čeri paradajz po želji
- pavlaka po potrebi
- majonez po potrebi
- limun sok od jednog limuna
- preliv maslinovo ulje, biber, so
Priprema:
Propržite slaninu na teflonu, izvadite je i stavite na ubrus da se ocedi. Ispecite i piletinu i isecite je na trake. Kockice hleba i beli luk propržite na masnoći od slanine i stavite na ubrus. Umutite maslinovo ulje sa sokom od limuna, posolite i pobiberite, pa prelijte iscepkanu zelenu salatu. Stavite piletinu, slaninu, prepečeni hleb, čeri po želji, parmezan i prelijte pavlakom umućenom s majonezom.
(superrecepti/žena)
Preporučujemo

HAVAJSKA SALATA: Tako jednostavna, a tako savršena, retko ko joj može odoleti...
03. 07. 2024. u 16:00

KREMASTA SALATA OD MLADOG LUKA I JOGURTA: Raj za nepca, blagodet za organizam
07. 06. 2024. u 09:00

HRSKAVO, A TOPI SE U USTIMA: Salata od jaja i povrća sa čipsom
02. 06. 2024. u 17:00

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)