SALATA SA PEČENIM HLEBOM I PAPRIKAMA: Ovo je najbolja italijanska salata koju ćete probati
Salata je odlično rešenje kada želite nešto na brzinu, a ova sa pečenim hlebom i paprikama je najbolji izbor.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g paradajza
- 2 paprike
- 1 ljubičasti luk
- 2 parčeta hleba
- bosiljak
- 3-4 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika soka od limuna
- prstohvat šećera
- 1 čen belog luka
Priprema:
Paprike stavite na pleh i nauljite ih, pa ispecite u rerni na 200°C oko 30 minuta. Zatim je oljuštite, uklonite semenke i peteljku, pa iseckajte. Dodajte seckani paradajz i luk, pa promešajte. Hleb isecite na kockice, pa poređajte na pleh i kratko ispecite u rerni. Zatim i hleb dodajte u posudu za salatu. U posudi pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna i seckani bosiljak. Dodajte šećer, so i mleveni beli luk, pa sve dobro promešajte. Prelijte preko salate i ponovo promešajte.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

HRSKAVO, A TOPI SE U USTIMA: Salata od jaja i povrća sa čipsom
02. 06. 2024. u 17:00

MOŽETE GA JESTI KAO PREDJELO, ILI OBROK: Probajte pasulj na malo drugačiji način
25. 05. 2024. u 13:00

NAJJEDNOSTAVNIJA I UKUSNA SALATA OD TIKVICA: Ukus koji ide uz svako jelo
27. 05. 2024. u 11:00

PROBAJTE SALATU SA PILETINOM, FETOM I JAGODAMA: Iznenađujuće dobra kombinacija
25. 05. 2024. u 11:00

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)