IDEALNA ZA HLADNU I ZDRAVU SALATU SA BELIM LUKOM: Naučite kako da lako oljuštite pečenu papriku
BAŠ vam se prijela pečena paprika, ali vam je mrska pomisao na njeno ljuštenje, koje dugo traje i prste vam ostavlja crnima, pa brzo odustajete od ideje da je pripremite.

Foto Shutterstock
Nemojte, jer postoji jednostavan način za ljuštenje njene kožice.
Za početak, pazite da ne izgori prilikom pečenja, tako što ćete je češće okretati s jedne na drugu stranu. Čim ih skinete sa plotne ili roštilja, ubacite ih u dublju posudu, pospite solju i brzo poklopite. Ostavite ih tako da odstoje 20-ak minuta, ili dok se potpuno ne ohlade, otklopite i kožica će se skidati za tili čas. Takođe, možete ih, odmah nakon pečenja, zamotati u papirni kuhinjski ubrus i ostaviti da se tako ohlade.
Zatim povucite ubrus – sa njim će se skinuti i kožica paprike. Umesto ubrusa možete koristiti i papirne kese, koje bi trebalo dobro da zatvorite, da bi se paprika potparila.
Kada se ohladi, postupite isto kao i sa kuhinjskim ubrusom.
Preporučujemo

"TO LICE, TE USNE..." Tramp ponovo izazvao pažnju komentarom o svojoj portparolki Karolin Levit (28)
AMERIČKI predsednik Donald Tramp ponovo je dospeo u žižu javnosti zbog neobičnog komentara o izgledu portparolke Bele kuće Karolin Levit.
14. 10. 2025. u 14:48

"PLjESKALA RUKAMA I SLAVILA UBISTVO" Lavrov: Svi se sećamo kako je smrt Gadafija oduševila Hilari Klinton
RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da pamti kako je bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton pljeskala rukama i slavila ubistvo libijskog lidera Moamera Gadafija 2011. godine i aludirao da bivši sirijski predsednik Bašar el Asad trenutno živi u Moskvi, jer su njemu i njegovoj porodici prećeni sličnim fizičkim uništenjem u Siriji.
14. 10. 2025. u 13:06

"PACOVI POBEGLI" Kako je Pavković govorio posle hapšenja u Sablji: "Najstrašniji je zatvor u otadžbini! Vojska sa atentatom na Vuka nema ništa"
NEKADAŠNjI načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije general Nebojša Pavković preminuo je danas u Beogradu, u 79. godini.
20. 10. 2025. u 18:59
Komentari (0)