IDEALNA ZA HLADNU I ZDRAVU SALATU SA BELIM LUKOM: Naučite kako da lako oljuštite pečenu papriku

Бојана Јовановић

29. 07. 2024. u 08:00

BAŠ vam se prijela pečena paprika, ali vam je mrska pomisao na njeno ljuštenje, koje dugo traje i prste vam ostavlja crnima, pa brzo odustajete od ideje da je pripremite.

ИДЕАЛНА ЗА ХЛАДНУ И ЗДРАВУ САЛАТУ СА БЕЛИМ ЛУКОМ: Научите како да лако ољуштите печену паприку

Foto Shutterstock

Nemojte, jer postoji jednostavan način za ljuštenje njene kožice.

Za početak, pazite da ne izgori prilikom pečenja, tako što ćete je češće okretati s jedne na drugu stranu. Čim ih skinete sa plotne ili roštilja, ubacite ih u dublju posudu, pospite solju i brzo poklopite. Ostavite ih tako da odstoje 20-ak minuta, ili dok se potpuno ne ohlade, otklopite i kožica će se skidati za tili čas. Takođe, možete ih, odmah nakon pečenja, zamotati u papirni kuhinjski ubrus i ostaviti da se tako ohlade.

Zatim povucite ubrus – sa njim će se skinuti i kožica paprike. Umesto ubrusa možete koristiti i papirne kese, koje bi trebalo dobro da zatvorite, da bi se paprika potparila.

Kada se ohladi, postupite isto kao i sa kuhinjskim ubrusom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PRENEO SAM NA NJU POGUBAN VIRUS, UČINIO JE NESREĆNOM: Zahar o razvodu i današnjim odnosima sa Gocom: Kalašture mi čuvale decu

"PRENEO SAM NA NjU POGUBAN VIRUS, UČINIO JE NESREĆNOM: Zahar o razvodu i današnjim odnosima sa Gocom: "Kalašture mi čuvale decu"

KOMPOZITOR Milutin Popović Zahar iza sebe ima brojne hitove, ali i priče koje je sada rešio da ispriča javno. Zahar je oduvek težio i sanjao da postane nešto što njegovi roditelji kao prosvetni radnici nisu bili. Doživeo je veliku slavu, a u iskrenoj ispovesti ispričao je kroz šta je sve prolazio, ali i sa kakvim se ljudima susretao kroz posao koji mu je mnogo i doneo i odneo.

01. 06. 2025. u 17:39

Komentari (0)

HAOS! Karlo Anćeloti uopšte nije selektor Brazila?! Za sve kriv lažni fudbalski menadžer!