LETNJE OSVEŽENJE: Recept za potaž od tikvica i graška

Новости онлине

16. 07. 2024. u 19:00

Potaž od tikvica i graška se pravi sa šakom nane i potočarke, koje mu daju aromu leta.

ЛЕТЊЕ ОСВЕЖЕЊЕ: Рецепт за потаж од тиквица и грашка

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • komadić putera
  • tri mlada luka, seckana
  • 3 tikvice, seckane
  • 200 g graška
  • 900 ml vrućeg povrtnog bujona
  • 85 g potočarke
  • šaka nane
  • 2 kašike jogurta, plus dodatak za serviranje

Priprema:

Za potaž od tikvica i graška u tiganju zagrejte puter ili ulje, dodajte mladi luk i tikvice i dobro promešajte. Poklopite i pržite 3 minuta, dodajte grašak i bujon i vratite da provri. Pokrijte i dinstajte još 4 minuta, a zatim sklonite sa vatre i umešajte potočarku i nanu dok ne usahnu.

Izblendirajte dodajući jogurt. Vratite u tiganj, pa dodajte začine po ukusu. Servirajte hladno, preliveno dodatnim jogurtom.

Potaž od tikvica i graška je toliko aromatičan zbog začinskog bilja, pripremaćete ga svakog leta.

(stvar ukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

VEČERI TEATRA U SRCU GRADA: Završen prvi MozzART pozorišni festival