ZDRAVA KINESKA SALATA: Sadrži specijalan kineski kupus bok čoj koji je zdraviji od običnog
Kinezi su poznati kao dugovečan narod, a ishrana je jedan od glavnih razloga za to. Bok čoj, glavni sastojak ovog jela, vrsta je kineskog kupusa koji je prebogat vitaminima A i C.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 glavice bok čoja
- 1 crvena paprika babura
- 2 čena belog luka
- 50 g indijskog oraha
- 1 cm svežeg korena đumbira
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika susama
- 1 kašičica šećera
- 1/4 kašike soli ili po ukusu
- 1/4 čaše vode
- ulje
- so, biber
Priprema:
Bok čoj je vrsta kineskog kupusa a čest je sastojak azijskih jela. Najčešće se koristi za čorbe ali je odličan i u salati.
Glavice bok čoja operite, osušite i isecite po dužini.
Papriku presecite napola, očistite od semenki i peteljke i isecite na tračice.
Đumbir oljuštite i narendajte, a beli luk i indijski orah iseckajte što sitnije.
Na zagrejanom ulju pržite đumbir i beli luk oko minut, dodajte bok čoj, paprike i nakon par minuta - soja sos. Kad omekša sklonite i pospite susamom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KUPUS SALATA KAO IZ RESTORANA: Jednostavan recept koji će vas oduševiti
25. 07. 2024. u 17:16

SALATA OD LEBLEBIJA I AVOKADA: Gotova za tili čas, a osvežava kao nijedna do sada
23. 07. 2024. u 11:00

LETNjA OBROK SALATA SA TUNjEVINOM I CELEROM: Kombinacija ukusa koja osvaja
18. 07. 2024. u 15:00

SALATA OD PIRINČA I POVRĆA: Fantastično ukusna, može zameniti obrok
24. 07. 2024. u 10:22

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)