KREM ČORBA OD TIKVICA I ŠARGAREPE: Lagan i okrepljujuć obrok

Новости онлине

10. 08. 2024. u 07:00

Vrlo ukusna, aromatična, okrepljujuća i jeftina krem čorba, koja može da bude ceo obrok.

КРЕМ ЧОРБА ОД ТИКВИЦА И ШАРГАРЕПЕ: Лаган и окрепљујућ оброк

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 1 srednji luk, sitno iseckan
  • 450 g šargarepe, oljuštene i isečene
  • 450 g tikvica, neoljuštenih i isečenih
  • 2 kašičice karija u prahu
  • 450 ml pilećeg bujona
  • 30 g peršuna, seckanog

Priprema:

Kako biste napravili krem čorbicu prvo zagrejte maslinovo ulje u loncu za supu na srednjoj vatri. Pržite luk u loncu 5 minuta. Dodajte šargarepu i tikvice, a zatim kari u prahu.

Mešajte 1 do 2 minuta. Dodajte pileći bujon. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte 20 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte seckani peršun. Prebacite supu u blender i blendirajte dok ne postane glatka. Servirajte i uživajte!

(stvar ukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

VEČERI TEATRA U SRCU GRADA: Završen prvi MozzART pozorišni festival