ČORBA OD TIKVICA I OVSENIH PAHULJICA: Fenomenalna čorba koja će vas oduševiti kad je probate
Ovsene pahuljice čorbici daju gustinu, zato nema nikakve zaprške.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kašika maslaca
- 1-2 kašike ulja
- 1-2 kašike ovsenih pahuljica
- 1 tikvica
- 1/2 l vode
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašičica mirođije
- so i biber
Priprema:
1. Zagrejati ulje i maslac, pa dodati ovsene pahuljice i malo ih propržiti uz stalno mešanje (ne smeju da zagore).
2. Dodati na krupno rende izrendanu tikvicu, promešati, posoliti, pobiberiti i naliti vode. Kad provri, temperaturu smanjiti i ostaviti čorbu da se krčka nekoliko minuta sve dok tikvica ne omekša.
3. Na kraju sipati pavlaku za kuvanje, dodati mirođiju, pustiti da čorba baci ključ, pa je toplu poslužiti.
(Still)
Preporučujemo

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

TO JE GLAVNI IZVOR PRIHODA: Evo čega Toni nije hteo da se odrekne nakon razvoda od Dragane
DRAGANA je ostala vlasnica televizije i dvorca u Beču.
03. 07. 2025. u 08:04
Komentari (0)