OSVEŽAVAJUĆI I ZDRAV OBROK: Salata od tunjevine i testenine
Ova salata može biti doručak, ručak ili večera, a ono što će vas posebno iznenaditi je preliv koji je punog ukusa, kiselkast i savršeno pristaje uz tunjevinu i testeninu.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Sunčane Staze
- 50 g crnih maslina
- 150 g pečenih paprika
- 1 velika konzervirana tunjevina
- 250 g kuvane testenine
- Preliv:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- 1 kašičica senfa
- 0,5 sveže ceđenog soka od pomorandže
- soli
- biber
Priprema:
Crne masline narežite na kolutiće, a pečenu papriku na trakice. Ocedite tunjevinu iz konzerve. Ohlađenu kuvanu testeninu stavite u činiju i dodajte ostale pripremljene sastojke za salatu.
Dresing: U manju teglu stavite maslinovo ulje, jabukovo sirće, senf, sveže ceđeni sok od pomorandže, so i biber, zatvorite i dobro protresite oko 30 sekundi.
Pripremljeni dresing prelijte preko pripremljene salate, promešajte i dobro ohladite pre serviranja.
(index.hr)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

CVEKLA SALATA SA ORASIMA: Zdrava i neverovatno ukusna kombinacija
01. 11. 2024. u 14:25

SALATA OD KINOE: Osvežavajući i zdrav obrok sa povrćem i limunovim prelivom
04. 10. 2024. u 11:00

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)