PROBAJTE LIBANSKU SALATU TABULE: Zdrava i niskokalorična, a lako se sprema

Novosti online

15. 11. 2024. u 16:01

Salata tabule je veoma popularna u Libanu, jer spada u njihova nacionalna jela. Ljudi širom sveta je obožavaju jer je zdrav obrok koji se brzo sprema.

ПРОБАЈТЕ ЛИБАНСКУ САЛАТУ ТАБУЛЕ: Здрава и нискокалорична, а лако се спрема

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 grama bulgura (ali može i klijala pšenica ili dobro kuvana pšenica, ovas - šta više volite)
  • 150 grama zelenih maslina bez koštice
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 2 veće veze svežeg peršuna
  • 2 zrela paradajza
  • prstohvat seckane sveže nane
  • so i biber
  • sok od 1 limuna
  • 1 glavica sitno seckanog luka

Priprema:

Bulgur skuvajte (ako koristite klijalu pšenicu, samo je operite i procedite). Peršun iseckajte što sitnije možete. Iseckajte paradajz, luk, masline i nanu. Sve izmešajte, dodajte sok od limuna, maslinovo ulje i začine. Ovu salatu možete jesti uz sir, kao samostalno jelo. Mada se u Libanu najviše koristi kao prilog za meso ili ribu. Služi se u malim listovima zelene salate i stavlja se direktno na tanjir uz komad mesa. Na vama je da izaberete način konzumiranja.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA DRINČIĆ, TVORAC ČUDA U NIŠU, ZA NOVOSTI OTKRIVA: Kako je Radnički opet Real sa Nišave, šta je tajni recept i koliko to košta