NAJLEPŠA PILEĆA SALATA: Savršeni prilog na prazničnoj trpezi
Pileća salata biće savršen prilog i dodatak prazničnoj trpezi, a sastojke možete da prilagođavate svom ukusu.
Sastojci:
- 450 g kuvanog pilećeg belog mesa, isečenog na kockice
- 470 g čeri paradajza isečenog napola
- 240 g celera, presečenog po dužini, a zatim isečenog na kriške
- 120 g crvenog luka, sitno seckanog
- 240 g oraha, pečenih i grubo iseckanih
Preliv za pileću salatu:
- 120 g majoneza
- 120 g pavlake
- 2 kašike limunovog soka
- 2 kašike mirođije, sitno iseckane
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice crnog bibera
Priprema:
Za salatu prvo stavite orahe na suvi tiganj na slabiju vatru i tostirajte ih 3-5 minuta, često mešajući dok ne postanu zlatne boje. Zatim ih prebacite na dasku za sečenje i krupno iseckajte i ostavite da se ohlade. U velikoj posudi za mešanje pomešajte piletinu isečenu na kockice, čeri paradajz, narezan celer, seckani luk i ohlađene orahe.
U posudu dodajte sve sastojke za dresing i promešajte da se sjedine. Dodajte sav preliv u salatu i mešajte dok salata ne bude ravnomerno obložena dresingom. Pokrijte i stavite u frižider dok ne budete servirali.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
(MAPA) OVOG DATUMA STIŽE PRAVA ZIMA I NAJHLADNIJI PERIOD! Ivan Ristić za "Novosti" otkriva: Biće još snega, dolazi hladan arktički vazduh
CELA Srbija okovana je snegom, a meteorolog Ivan Ristić za "Novosti" kaže da nas tek očekuje prava zima.
24. 12. 2024. u 14:46
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
STIŽE POLITIČKI POTRES? Evo ko vodi u anketama za novog nemačkog kancelara
ALIS Vajdel, liderka desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AfD), prema poslednjim anketama, preuzela je vođstvo ispred Fridriha Merca, lidera Hrišćansko-demokratske unije (CDU).
24. 12. 2024. u 12:17
Komentari (0)