SALATA SA CRVENIM KUPUSOM, ŠARGAREPOM I JABUKAMA: Savršena kombinacija sastojaka za zdrav obrok
Ukusna, domaća i zdrava salata od crvenog kupusa.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1/2 malog crvenog kupusa
- 2 srednje šargarepe
- 1-2 velike jabuke
- 1/2 veze svežeg peršuna
- sok od 1 limuna
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica meda
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- so i biber po ukusu
- šaka oraha
Priprema:
Za ovu salatu prvo očistite crveni kupus, operite ga i izrendajte. Isto uradite sa šargarepom i jabukama i sve pomešajte u činiji. Orahe krupno iseckajte i lagano ih tostirajte na suvom tiganju. Da biste pripremili preliv, u maloj činiji pomešajte limunov sok sa maslinovim uljem, medom i jabukovim sirćetom. Posolite i pobiberite po ukusu. Sve sastojke dobro izmešajte i prelijte salatu prelivom, pa ponovo promešajte. Dodajte pržene orahe i seckani peršun na vrh i lagano promešajte.Ako imate vremena, ostavite salatu u frižideru 20-30 minuta pre serviranja.
(stvarukusa)

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

ISPOVEST RADNICE: "Kad biste ovo znali, nikad ne biste kročili na kruzer"
DRUŠTVENIM mrežama kruže viralni snimci u kojima osoba koja se predstavlja kao radnica na kruzeru deli detalje iz života na brodu. U jednom takvom videu podelila je niz fotki u kojima tvrdi da otkriva tajne života na kruzeru i tako šokirala mnoge.
05. 07. 2025. u 11:33
Komentari (0)