ĆUREĆA SALATA: Napravite obrok kome nema mane

Jovana Vasić

28. 12. 2024. u 07:00

Ćureća salata može se poslužiti hladna ili na sobnoj temperaturi. Bilo da je poslužite između parčića kisele vekne ili je stavite preko rukole, ova ćureća salata je brz i jednostavan obrok za naredni dan.

ЋУРЕЋА САЛАТА: Направите оброк коме нема мане

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1/4 šolje oraha
  • 1/4 šolje majoneza
  • 1/4 šolje običnog jogurta sa punim mlekom
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 1 1/2 kašičica svetlog braon šećera
  • 1/2 kašičice krupne soli
  • 1/4 kašičice crnog bibera
  • par kapi ljutog sosa (po želji)
  • 2 šolje iseckane ili rendane kuvane ćuretine
  • 1/4 šolje suvih brusnica
  • 1/4 šolje sitno iseckanog peršuna
  • 1 stabljika celera, iseckana
  • 1/2 čvrste jabuke, očišćene i iseckane na kockice
  • 1/2 male crvene glavice luka, iseckane
  • salata, hleb ili krekeri, za serviranje

Priprema:

Zagrejte rernu na 163°S. Rasporedite orahe na pleh i pržite ih dok ne postanu mirisni i lagano zlatni, oko 7 do 9 minuta. Ostavite da se ohlade, a zatim ih grubo iseckajte.

U velikoj posudi, pomešajte majonez, jogurt, dijon senf, sirće, braon šećer, so, biber i ljuti sos, ako ga koristite. Dodajte ćuretinu, suve brusnice, peršun, celer, jabuku, crveni luk i orahe. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Ćureća salata može se poslužiti hladna ili na sobnoj temperaturi.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SUTRA SU MATERICE: Najveći hrišćanski praznik majki koji deca obožavaju, a evo šta treba da urade