DOMAĆA ČORBA OD PILEĆIH BATAKA I PEČURAKA: Veoma ukusan spoj sastojaka kome nećete moći da odolite
DOMAĆA čorba od pilećih bataka i pečuraka je možda neočekivan, ali vrlo ukusan spoj sastojaka i svideće se svim ukućanima.

Foto: Printskrin Instagram/recepti_zhara
Sastojci:
- 2 pileća bataka
- 2 stabljike celera
- 3 grančice majčine dušice
- 8 zrna bibera
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- 1,5 l vode
- 1 luk
- 1 šargarepa
- 5 krompira
- 200 g kisele pavlake
- 200 g pečuraka
- sol, biber, po ukusu
- šaka mirođije
Pogledajte kako da je napravite:
Recept za domaću čorbu od pilećih bataka i pečuraka:
Za ovu čorbu u lonac ubacite pileće batake sa celerom, majčinom dušicom i biberom, mlevenom paprikom i hladnom vodom. Kuvajte dok ne bude gotovo, skidajući penu.
Odvojeno pržite luk i šargarepu, pa u istom tiganju možete da ispržite i pečurke. Procedite čorbu i ostavite piletinu sa strane.
Pečurke i krompir kuvajte u bujonu dok ne budu skoro gotovi pa dodajte prženi luk i šargarepu. Kada je sve skuvano ubacite kiselu pavlaku i na kraju mirođiju. Zasolite i pobiberite po ukusu i uživajte.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

AROMATIČNA ČORBA OD OSLIĆA SA POVRĆEM: Lagana i izvrsna za ručak
02. 02. 2025. u 09:00

SAVRŠENA IDEJA ZA DANAŠNjI RUČAK: Pohovane šnicle, restovani krompir, čorbica, brzo, lako, a preukusno
26. 01. 2025. u 09:00Novosti online

"RECITE MI..." Tramp se nagnuo ka Porošenku, pa mu postavio pitanje koje ga je ostavilo u čudu
AMERIČKI lider Donald Tramp je tokom svog prvog predsedničkog mandata pitao bivšeg ukrajinskog lidera Petra Porošenka o tome da li je Krim Rusija.
13. 04. 2025. u 15:45

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

PRAVAC BEOGRAD: Hrvatski pevač posle hapšenja stigao u Srbiju - Mile Kekin došao dan posle skandala
MILE Kekin je uhapšen u petak ujutru, a posle ispitivanja u USKOK-u pušten je na slobodu, nakon što je izneo svoju odbranu.
12. 04. 2025. u 20:23
Komentari (0)