ŠPANSKA PARADAJZ ČORBA SA KUVANIM JAJIMA I PRŠUTOM: Nema kuvanja, a uspeva i početnicima u kuhinji

Jovana Vasić

20. 02. 2025. u 10:47

Salamoreho je tradicionalna supa poreklom iz Andaluzije (jug Španije), a pravi se od paradajza, bajatog hleba, ulja i belog luka. Obično se služi sa kuvanim jajetom i seckanom pršutom.

ШПАНСКА ПАРАДАЈЗ ЧОРБА СА КУВАНИМ ЈАЈИМА И ПРШУТОМ: Нема кувања, а успева и почетницима у кухињи

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • 8 paradajza 
  • 1 bajat hleb 
  • 1 šolja maslinovog ulja 
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 kašika sirćeta
  • so
  • 1 jaje
  • pršuta 

Priprema: 
Zasecite paradajz u obliku krsta, pa ga kratko blanširajte u ključaloj vodi, oko minut. Nakon toga skinite kožicu i dobro ga izblendirajte. Zatim dodajte sredinu hleba i opet izblendirajte. Ostavite da odstoji 5 minuta, pa sipajte sirće, beli luk i posolite, pa opet dobro izblendirajte. Postepeno u smesu sipajte ulje i nastavite da blendirate. Sipajte paradajz čorbu u tanjire, pa ukrasite seckanim kuvanim jajetom i pršutom.
(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČISTA EGZOTIKA: Luka Jović ima milionsku ponudu na stolu - od pobednika Lige šampiona!