SALATA SA PILETINOM I ANANASOM: Spoj ukusa koji ostavlja bez teksta
Ova salata sa piletinom, ananasom i kuvanim jajima idealna je za brz obrok, laganu večeru ili kao dodatak svečanom stolu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 pileći file
- 5 kuvanih jaja
- pola konzerve ananasa
- Svež peršun
- So po ukusu
- Pavlaka ili majonez po izboru
Priprema:
Ako tražite laganu, a zasitnu salatu idealnu za ručak ili večeru, proteinska salata sa piletinom, ananasom i kuvanim jajima je pravi izbor. Ova kombinacija slatko-slanih ukusa savršeno osvežava, dok piletina i jaja pružaju potrebne proteine. Salata je jednostavna za pripremu i može se poslužiti kao glavno jelo ili prilog.
Pileći file skuvati u posoljenoj vodi, ohladiti i iseckati na sitne kockice. Jaja obariti, oljuštiti i sitno iseckati. Ananas procediti i iseći na kockice. Sve sastojke pomešati u činiji, dodati sitno seckan peršun i so po ukusu. Preliti pavlakom ili majonezom i dobro promešati. Ostaviti u frižideru da se rashladi pre serviranja.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SALATA SA HRSKAVIM HLEBOM, ŠUNKOM I KUPUSOM: Odlična kao predjelo, prilog uz glavno jelo ili čak lagana večera (VIDEO)
28. 02. 2025. u 14:30Jovana Vasić

ŠARENA SALATA SA PROKELjOM I JABUKAMA: Kombinacija ukusa koja će vas oduševiti
25. 02. 2025. u 14:00Jovana Vasić

SALATA OD KROMPIRA SA PRELIVOM OD SENFA: Kremasta, sočna i hranljiva, idealna za večeru ili kao prilog uz glavno jelo
19. 02. 2025. u 15:46Jovana Vasić

PRINC SALATA SA BELIM MESOM, JAJIMA I KRASTAVCIMA: Kremasta salata koju morate da probate
16. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)