ČORBA SA JAJIMA: Fantastičan recept koji morate probati

Jovana Vasić

09. 03. 2025. u 13:30

Jednostavna čorbica sa jajima je okrepljujuća, a jednostavno se pravi i ima jeftine sastojke.

ЧОРБА СА ЈАЈИМА: Фантастичан рецепт који морате пробати

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 950 ml pilećeg bujona
  • 1 1/2 kašika kukuruznog skroba
  • so i biber po ukusu
  • 3 jajeta, razmućena
  • 80 g kukuruza
  • 60 g mladog luka isečenog, plus još za ukras

Priprema:

Za ovu čorbu prvo umutite 60 ml pilećeg bujona sa kukuruznim skrobom, dok smesa ne postane glatka. Ostavite na stranu. Ostatak bujona, so i biber stavite u šerpu na srednju vatru da provri. Polako umutite mešavinu kukuruznog skroba.

Povećajte toplotu na najjače i pustite da proključa. Kuvajte 1 minut, a zatim smanjite vatru na srednju. Kašikom polako mešajte čorbu kružnim pokretima, istovremeno ubacujući razmućena jaja. Umešajte kukuruz i mladi luk i kuvajte još 1 minut. Servirajte, ukrašeno mladim lukom po želji.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDALOZNE SCENE U RUSIJI: Rasističke uvrede i crveni karton za igrača Zenita (VIDEO)