ČORBA SA JAJIMA: Fantastičan recept koji morate probati
Jednostavna čorbica sa jajima je okrepljujuća, a jednostavno se pravi i ima jeftine sastojke.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 950 ml pilećeg bujona
- 1 1/2 kašika kukuruznog skroba
- so i biber po ukusu
- 3 jajeta, razmućena
- 80 g kukuruza
- 60 g mladog luka isečenog, plus još za ukras
Priprema:
Za ovu čorbu prvo umutite 60 ml pilećeg bujona sa kukuruznim skrobom, dok smesa ne postane glatka. Ostavite na stranu. Ostatak bujona, so i biber stavite u šerpu na srednju vatru da provri. Polako umutite mešavinu kukuruznog skroba.
Povećajte toplotu na najjače i pustite da proključa. Kuvajte 1 minut, a zatim smanjite vatru na srednju. Kašikom polako mešajte čorbu kružnim pokretima, istovremeno ubacujući razmućena jaja. Umešajte kukuruz i mladi luk i kuvajte još 1 minut. Servirajte, ukrašeno mladim lukom po želji.
(stvarukusa)
Preporučujemo
ČORBA OD SPANAĆA I SIRA: Ukusno i zdravo jelo koje ćete obožavati
02. 03. 2025. u 11:00Jovana Vasić
ČORBA OD BROKOLIJA I ČEDAR SIRA: Recept za ukusnu, kremastu vitaminsku bombu za podizanje imuniteta (VIDEO)
25. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić
ČORBA OD PEČENOG PARADAJZA I LUKA: Priprema je neobična, ali jednostavna, a ukus božanstven (VIDEO)
19. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
"SAD JE TITO ODJEDNOM POBIO JADNE HRVATE..." Vedrana o bivšoj državi: "Sve sam više Jugoslovenka kako vreme odmiče!"
VEDRANA ne bira reči kada govori o vremenu Jugoslavije...
24. 12. 2025. u 09:52
Komentari (0)