ČORBA SA JAJIMA: Fantastičan recept koji morate probati
Jednostavna čorbica sa jajima je okrepljujuća, a jednostavno se pravi i ima jeftine sastojke.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 950 ml pilećeg bujona
- 1 1/2 kašika kukuruznog skroba
- so i biber po ukusu
- 3 jajeta, razmućena
- 80 g kukuruza
- 60 g mladog luka isečenog, plus još za ukras
Priprema:
Za ovu čorbu prvo umutite 60 ml pilećeg bujona sa kukuruznim skrobom, dok smesa ne postane glatka. Ostavite na stranu. Ostatak bujona, so i biber stavite u šerpu na srednju vatru da provri. Polako umutite mešavinu kukuruznog skroba.
Povećajte toplotu na najjače i pustite da proključa. Kuvajte 1 minut, a zatim smanjite vatru na srednju. Kašikom polako mešajte čorbu kružnim pokretima, istovremeno ubacujući razmućena jaja. Umešajte kukuruz i mladi luk i kuvajte još 1 minut. Servirajte, ukrašeno mladim lukom po želji.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ČORBA OD SPANAĆA I SIRA: Ukusno i zdravo jelo koje ćete obožavati
02. 03. 2025. u 11:00Jovana Vasić

ČORBA OD BROKOLIJA I ČEDAR SIRA: Recept za ukusnu, kremastu vitaminsku bombu za podizanje imuniteta (VIDEO)
25. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

ČORBA OD PEČENOG PARADAJZA I LUKA: Priprema je neobična, ali jednostavna, a ukus božanstven (VIDEO)
19. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

BEGUNAC IZ ZATVORA UHVAĆEN POSLE 40 GODINA: Odala ga jedna informacija (FOTO)
MUŠKARAC koji je pobegao iz zatvora u Portoriku pre skoro 40 godina uhapšen je u Floridi, saopštila je policija okruga Li.
09. 03. 2025. u 16:04

VUČIĆ OTKRIO VEZE USAID-A I CRTE: Organizacija "Da smradovi odu" dobijala 190.000 evra, biće još mnogo iznenađenja narednih dana
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Kovinu završne radove na gradskom kupalištu ''Šljunkara'' i tom prilikom otkrio da je organizacija USAID plaćala 190 hiljada evra preko CRTE organizaciji koja se zove "Da smradovi odu".
09. 03. 2025. u 11:56 >> 13:15

IZAŠAO SEVERININ "FILM", ARSEN POSLAO ŠKAKLjIVU PONUDU: "Koleginice, čuo sam da imate neki film... Mogu ja muziku da vam uradim?"
PEVAČICA Severina Vučković je tokom karijere prošla kroz mnoge uspone i padove, a i danas se prepričava njena anegdota sa legendarnim kantautorom Arsenom Dedićem.
09. 03. 2025. u 18:32
Komentari (0)