KREM ČORBA OD GRAŠKA: Jednostavna, a ukusna
Sočna čorba oduševiće i one koji ne vole grašak.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g mladog graška
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 krompir
- 1 l povrtnog bujona
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
U šerpi zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani crni i beli luk. Dodajte seckani krompir i grašak, pa propržite još par minuta. Sipajte bujon i kuvajte dok povrće ne omekša, oko 20 minuta. Sklonite sa vatre i izmiksujte supu štapnim mikserom dok ne postane kremasta. Vratite supu na vatru, dodajte pavlaku i začinite po ukusu. Kuvajte još par minuta i poslužite.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NEODOLjIVA ČORBA OD DIMLjENOG LOSOSA: Brza i jednostavna priprema savršeno ukusnog jela
06. 03. 2025. u 10:30Jovana Vasić

ČORBA OD BROKOLIJA I ČEDAR SIRA: Recept za ukusnu, kremastu vitaminsku bombu za podizanje imuniteta (VIDEO)
25. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

NESTVARNO UKUSNA ČORBA: Savršena kombinacija crvene paprike i slaninice
07. 02. 2025. u 13:00

BEGUNAC IZ ZATVORA UHVAĆEN POSLE 40 GODINA: Odala ga jedna informacija (FOTO)
MUŠKARAC koji je pobegao iz zatvora u Portoriku pre skoro 40 godina uhapšen je u Floridi, saopštila je policija okruga Li.
09. 03. 2025. u 16:04

VUČIĆ OTKRIO VEZE USAID-A I CRTE: Organizacija "Da smradovi odu" dobijala 190.000 evra, biće još mnogo iznenađenja narednih dana
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Kovinu završne radove na gradskom kupalištu ''Šljunkara'' i tom prilikom otkrio da je organizacija USAID plaćala 190 hiljada evra preko CRTE organizaciji koja se zove "Da smradovi odu".
09. 03. 2025. u 11:56 >> 13:15

UMRLA PEVAČICINA MAJKA: Ko je bila Hafa Karić i otkud joj arapsko ime, retko u Srbiji?
JAVNOST je iznenadila vest da je preminula jedna od omiljenih dama porodice Karić, Hafa Karić.
09. 03. 2025. u 17:51
Komentari (0)