AZIJSKA SALATA SA NUDLAMA: Brza i neverovatno ukusna – savršena za svaki obrok

Jovana Vasić

12. 03. 2025. u 11:00

Ideja za laganu, ali vrlo hranljivu salatu koju možete spremiti unapred i poneti na posao.

АЗИЈСКА САЛАТА СА НУДЛАМА: Брза и невероватно укусна – савршена за сваки оброк

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 pakovanja instant nudli
  • 2 manje šargarepe ili jedna veća
  • 1 manja crvena paprika
  • 1 krastavac
  • 1 šaka oljuštene zelene soje (edamame)
  • 2 rotkvice
  • limeta ili limun
  • šaka orašastih plodova po izboru

Za Sos:

  • 2 kašike tahinija (kikiriki puter kao zamena)
  • 1 kašika pirinčanog sirćeta (zamena jabukovo sirće)
  • 2 kašike soja sosa
  • pola kašike javorovog ili agave sirupa
  • 1 kašika susamovog ili nekog neutralnog ulja
  • pola kašičice belog luka u granulama
  • pola kašičice čili pahuljica
  • dodati malo vode ako je previše gusto

Priprema:

Najpre stavite edamame da se kuvaju prema uputstvu na pakovanju. Pošto iseckate povrće, nudle prelijte vrelom vodom na 4–5 minuta i zatim ocedite.

Proceđene nudle spojite sa sosom, a zatim dodajte povrće i edamame. Opciono servirajte sa kriškama limete ili limuna i pospite seckanim kikirikijem ili miksom orašastih plodova.

(danas)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Istorijski rekord sirove kafe na svetskoj berzi: Zašto kafa nikad nije bila skuplja i da li je imamo dovoljno?